28

Τη μετατροπή των ΤΕΕ σε Τεχνικά και Επαγγελματικά Λύκεια και Τεχνικές Σχολές με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε την Τρίτη υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Η υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου τόνισε ότι οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου είχαν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, ενώ συζητήθηκαν και σε ειδική συζήτηση στη Βουλή. Όλες οι πτέρυγες της Βουλής συνέβαλαν για να γίνει ό,τι καλύτερο, πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το νομοσχέδιο θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, αφού όπως υπογράμμισε είχε προηγηθεί διάλογος και οι βασικοί του άξονες προέρχονται από αυτό το διάλογο.

Η κ. Γιαννάκου κλήθηκε να σχολιάσει επίσης τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου περί βελούδινου διαζυγίου Κράτους – Εκκλησίας.

«Υπάρχει καλή συνεργασία με την Εκκλησία και ο διάλογος είναι διαρκής», είπε η κ. Γιαννάκου, προσθέτοντας ότι υπάρχουν διάφορα ζητήματα που συζητούνται με την Εκκλησία αλλά και νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται όπως στο θέμα της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης.

Ανακοίνωση για τη μετατροπή των ΤΕΕ σε Τεχνικά Επαγγελματικά Λύκεια εξέδωσε η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας και Πολιτισμού του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, επισημαίνοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια υπέρ της ανάγκης ριζικής αναμόρφωσης του συστήματος της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, θέτοντας τρεις κατά βάση προϋποθέσεις.

«Η κυβέρνηση ωστόσο, δείχνει να μην λαμβάνει καθόλου υπόψη τις επισημάνσεις μας. Συνεχίζει την πεπατημένη του αποσπασματικού χειρισμού των εκπαιδευτικών αναγκών, που, αντί να βελτιώνει, χειροτερεύει τα πράγματα, σιωπά για τη χρηματοδότηση, που στην πράξη μειώνεται συστηματικά και δεν δεσμεύεται για τις υποδομές» σημείωσε η κ. Δαμανάκη.

«Πρόκειται για μια πολιτική που δεν αναβαθμίζει την εκπαίδευση, αλλά απλώς στοχεύει να εξυπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης για το θεαθήναι, δυστυχώς όμως, στου κασίδη το κεφάλι» συμπλήρωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ