Σε αναζήτηση του δολοφόνου του Ιταλού ιερωμένου οι τουρκικές Αρχές
Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τη σκηνή διαφυγής του νεαρού δολοφόνου του καθολικού ιερέα στην Τραπεζούντα. Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία για τον εντοπισμό του δράστη, ενώ έχει ήδη δημοσιοποιηθεί και το σκίτσο του.
38
Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τη διαφυγή του δράστη της δολοφονίας του καθολικού ιερωμένου στην Τραπεζούντα. Η τουρκική αστυνομία έχει στα χέρια της σημαντικά στοιχεία για τον εντοπισμό του, δήλωσαν πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Το δολοφόνο «έπιασαν» οι κάμερες ενός καταστήματος, καθώς διέφευγε τρέχοντας από την εκκλησία στο κέντρο της πόλης. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, που βρίσκεται κοντά στον καθολικό ναό, ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία με τη σειρά της εξέτασε την βιντεοταινία και έδωσε στη δημοσιότητα σκίτσο του δράστη.
Το πορτρέτο που μεταδόθηκε από το NTV δείχνει έναν φαλακρό νεαρό που φορά ένα μαύρο μπερέ.
Ο Αντρέα Σαντόρο, 59 ετών, καθολικός ιερέας από το Πιβέρνο της Ρώμης δολοφονήθηκε την Κυριακή, μετά τη λειτουργία στην πύλη της εκκλησίας του. Δέχθηκε δύο σφαίρες από νεαρό άνδρα, ο οποίος διέφυγε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Ο τουρκικός τύπος κάνει λόγο για προβοκάτσια, που εκδηλώνεται στο πλαίσιο του κύματος βίας που προκάλεσε η οργή του μουσουλμανικού κόσμου για τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ.
Πάντως, οι τουρκικές εφημερίδες καταδικάζουν ομόφωνα τη δολοφονία και εκτιμούν ότι το περιστατικό αποτελεί πρόκληση, που μπορεί να υποδαυλίσει την ένταση στις σχέσεις χριστιανών-μουσουλμάνων.
«Μεγάλη πρόκληση» γράφει στην πρώτη της σελίδα η Milliyet, καταδικάζοντας τη δολοφονία του ιερέα. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, οι δράστες του εγκλήματος επιζητούσαν να προκαλέσουν σύγκρουση ανάμεσα στη χριστιανική και την μουσουλμανική θρησκεία.
«Αλλη μία φορά η πρόκληση προφανής» σημειώνει η Hurriyet, καταδικάζοντας τη δολοφονία. Ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε στην εφημερίδα ότι ο φόνος δεν σχετίζεται με τη «θρησκεία ή την τρομοκρατία». «Πρόκειται για ενέργεια αλητών» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ολυμπιακός: Το Σάββατο 7/2 το μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7
- Μια νύχτα μόνο: Δύσκολες στιγμές, κόντρες και μια εξαφάνιση
- Ο ΠΑΟΚ θα νικούσε, Ράφα και παίκτες τον διευκόλυναν
- Πάνω από 1 εκατ. παιδιά «ξεγυμνώθηκαν» από την ΑΙ σε έναν χρόνο – Η UNICEF ζητά μέτρα για τα deepfakes
- Παύλος Μαρινάκης: Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα
- Κολυδάς: Πιθανότητα εκδήλωσης ισχυρών βροχών και καταιγίδων στην Αττική μέσα στις επόμενες 2 – 3 ώρες
