Με διπλωματικό αγώνα βάσει της ρωσικής πρότασης απαντά το Ιράν στην απόφαση της ΙΑΕΑ
Το Ιράν θα συνεχίσει το διπλωματικό αγώνα βάσει του ρωσικού σχεδίου για το πυρηνικό του πρόγραμμα, διαβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας την απόφαση της ΙΑΕΑ για αναφορά της Τεχεράνης στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Αχμαντινετζάντ.
30
Το Ιράν θα συνεχίσει το διπλωματικό αγώνα βάσει του ρωσικού σχεδίου για το πυρηνικό του πρόγραμμα, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας την απόφαση της ΙΑΕΑ για αναφορά της Τεχεράνης στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Η διαπραγματευτική οδός είναι ακόμη ανοικτή και θα χρησιμοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τη διπλωματία μας στο διάστημα αυτό του ενός μηνός» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).
Ο αξιωματούχος είπε ότι λεπτομέρειες για τις μελλοντικές πυρηνικές δραστηριότητες θα καθοριστούν από την Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του Ιράν.
Σχετικά με τις συνομιλίες επί του ρωσικού σχεδίου -το οποίο προβλέπει συνέχιση μεν των πυρηνικών προγραμμάτων, αλλά επί ρωσικού εδάφους-, ο ίδιος αξιωματούχος είπε:
«Αντιμετωπίζουμε μια νέα κατάσταση. Ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων στις 16 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί κανονικά, ωστόσο, το ρωσικό σχέδιο πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση.»
Στο Τόκιο, η απόφαση της ΙΑΕΑ χαρακτηρίστηκε «σημαντικό βήμα» για την επίλυση της κρίσης.
Αχμαντινετζάντ: «Οι εχθροί μας είναι ηλίθιοι»…
Για τον Ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ η απόφαση για την παραπομπή της χώρας του στο Συμβούλιο Ασφαλείας είναι «γελοία» και οι εχθροί της Τεχεράνης «ηλίθιοι».
«Μπορείτε να εκδόσετε όσες τέτοιες αποφάσεις θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να εμποδίσετε την πρόοδο του Ιράν. Ευχαριστούμε το Θεό που έκανε τους εχθρούς μας ηλίθιους» δήλωσε την Κυριακή ο Ιρανός πρόεδρος, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Irna.
«Δεν σας έχουμε ανάγκη. Εσείς [οι Δυτικοί] χρειάζεστε τον ιρανικό λαό. Είναι η πιο γελοία απόφαση που έχω δει ποτέ. Οι [Δυτικοί] είναι εξοργισμένοι με την Ισλαμική Δημοκρατία, επειδή ο ιρανικός λαός έφτασε στην κορυφή της επιστήμης και της τεχνολογίας» συμπλήρωσε.
Απευθυνόμενος στη Δύση ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ τόνισε ότι θα πρέπει να αποδεχθεί την πραγματικότητα του σημερινού κόσμου. «Ξέρετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα επειδή η εποχή της κατατρομοκράτησης έχει περάσει» κατέληξε…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ολυμπιακός: Το Σάββατο 7/2 το μνημόσυνο για τα θύματα της Θύρας 7
- Μια νύχτα μόνο: Δύσκολες στιγμές, κόντρες και μια εξαφάνιση
- Ο ΠΑΟΚ θα νικούσε, Ράφα και παίκτες τον διευκόλυναν
- Πάνω από 1 εκατ. παιδιά «ξεγυμνώθηκαν» από την ΑΙ σε έναν χρόνο – Η UNICEF ζητά μέτρα για τα deepfakes
- Παύλος Μαρινάκης: Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα
- Κολυδάς: Πιθανότητα εκδήλωσης ισχυρών βροχών και καταιγίδων στην Αττική μέσα στις επόμενες 2 – 3 ώρες
