«Καλύπτει» το Λιμενικό για την επιχείρηση στον Πειραιά ο Μ.Κεφαλογιάννης
Την κάλυψή του για την επιχείρηση που διενεργήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά την Τρίτη παρείχε στο Λιμενικό ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Κεφαλογιάννης. Παράλληλα, ανακοίνωσε δωρεάν δρομολόγια σε απομακρυσμένα νησιά και σταδιακή απελευθέρωση ναύλων.
71
Την κάλυψή του για την επιχείρηση που διενεργήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά την Τρίτη παρείχε στο Λιμενικό ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Κεφαλογιάννης. Παράλληλα, ανακοίνωσε δωρεάν δρομολόγια σε απομακρυσμένα νησιά και σταδιακή απελευθέρωση ναύλων.
Ο κ. Κεφαλογιάννης ερωτηθείς για την επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τη σύλληψη των δύο δραστών της ληστείας σε τράπεζα στη Δραπετσώνα, είπε ότι καλώς έγινε και συνεχάρη τον αρχηγό και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε έκανε λόγο για πρόβλημα στη συνεργασία των ακτοπλόων με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και εξήγησε ότι για το λόγο αυτό η απελευθέρωση των ναύλων θα γίνει σταδιακά και στην αρχή για προορισμούς με μεγάλο ανταγωνισμό.
Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας δήλωσε: «Θέλαμε να είμαστε πιο αποφασιστικοί στα βήματά μας, αλλά διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχει καλή συνεργασία με τους ακτοπλόους και γι αυτό και η απελευθέρωση των ναύλων θα γίνει σταδιακά και στην αρχή για προορισμούς με μεγάλο ανταγωνισμό».
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει δωρεάν εξυπηρέτηση των κατοίκων απομακρυσμένων νησιών με υδροπλάνα και ανέφερε τις γραμμές Πειραιά – Αντικυθήρων, Πειραιά – Αγίου Ευστρατίου, Πειραιά – Ψαρών και Κέρκυρας – Ωθωνών, προσθέτοντας ότι θα υπάρξουν περίπου 15 προορισμοί.
Ο υπουργός μίλησε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα της Εμπορικής Ναυτιλίας και τόνισε ότι κανένα θέμα απ αυτά που χρονίζουν «δεν πρόκειται να μπει στο ράφι το 2006».
Ο υπουργός είπε πως από την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ναυτική εκπαίδευση και διευκρίνισε ότι δεν θίγονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των ναυτικών. Είπε μάλιστα ότι είχε συνάντηση -την Τρίτη- με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα σε πολύ καλό κλίμα.
Της συνάντησης με την ΠΝΟ είχε προηγηθεί συνάντηση στο υπουργείο Οικονομίας, όπου συζητήθηκαν το θέμα της αξιοποίησης του δανείου των τριών δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με το οποίο -μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή- θα γίνουν στα ελληνικά λιμάνια έργα ύψους έξι δισ. ευρώ.
Ο υπουργός είπε ακόμη ότι είχε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών για το θέμα των οδικών συνδέσεων του Πειραιά με το Θριάσιο, ενώ ανέφερε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για το θέμα της οδικής σύνδεσης του Λαυρίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο.
Ο κ. Κεφαλογιάννης είπε ακόμη ότι στα ταξίδια που έχουν γίνει σε διάφορα προξενεία διαπιστώθηκαν τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις υψηλόμισθων υπαλλήλων που πήγαιναν μόνο για να πάρουν το μισθό τους. Οι θέσεις αυτές καταργήθηκαν.
Καταδίκασε τέλος την επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Αρχεία Έπσταϊν: Κραυγή αγωνίας από τα θύματα – Στα έγγραφα καταγγελίες βασανιστηρίων που αφορούν τον πρίγκιπα Άντριου
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο εν κινήσει στη Σίνδο – Τι συνέβη
- Frida Kahlo Beyond the Icon: Στο μυαλό και το έργο της Φρίντα Κάλο
- Ιαπωνία: 30 νεκροί λόγω σφοδρών χιονοπτώσεων – Ανάμεσά τους γυναίκα που βρέθηκε θαμμένη στο χιόνι
- Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2026 – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
- Απεργία στον κλάδο Τροφίμων – Ποτών και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για το εργατικό δυστύχημα στη Βιολάντα
