
«Τέρμα» στο σχέδιο ανάπλασης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης
«Όλη αυτή η ιστορία της συζήτησης του σχεδίου για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ έλαβε τέλος» δήλωσε την Παρασκευή ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλος και συνεπώς δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στα 184 στρέμματα στο κέντρο της πόλης.
27
«Όλη αυτή η ιστορία της συζήτησης του σχεδίου για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ έλαβε τέλος», δήλωσε την Παρασκευή ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και συνεπώς δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στα 184 στρέμματα που βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο της πόλης.
Όπως είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο επικεφαλής της ΔΕΘ Δημήτρης Μπακατσέλος και ο γγ της Ειδικής Γραμματείας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικου Τομέα κ. Κορρές τον διαβεβαίωσαν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει κάποιο σχέδιο χωρίς τη σύμφωνο γνώμη του δήμου.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος προσέθεσε ότι χθες Πέμπτη έγινε ένας γόνιμος διάλογος για το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, δόθηκαν απαντήσεις από τον κ. Μπακατσέλο και εγκρίθηκε ψήφισμα του ΔΣ που θέτει τέλος σε αυτή την προσπάθεια.
Παράλληλα, ο δήμαρχος κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν η Θεσσαλονίκη διεκδικήσει την EXPO του 2012 ή του 2016. Αν γίνει κάτι τέτοιο, όπως είπε, ο υπάρχων χώρος δεν μπορεί να φιλοξενήσει το μεγάλο αυτό γεγονός και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να μεταφερθεί η έκθεση στην περιοχή των βυρσοδεψείων.
Διαφορετικά, συνέχισε, αν παραμείνει η ΔΕΘ στο χώρο που βρίσκεται σήμερα θα πρέπει να προβλεφθεί η ανακατασκευή των κτιρίων και η δημιουργία πάρκινγκ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν μόνο για εκθεσιακές χρήσεις. Σε κάθε περίπτωση ο δήμαρχος επανέλαβε τη θέση του δήμου για τη μεταφορά της έκθεσης στα βυρσοδεψεία και τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στην περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα η ΔΕΘ.
Εξάλλου, ανέφερε ότι εντός των προσεχών 10 – 15 ημερών αναμένονται ευχάριστα νέα για την υπόθεση του Μετρό της Θεσσαλονίκης.
Όπως είπε, στις 14 Ιανουαρίου επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισκέφθηκε την πόλη και έμεινε ικανοποιημένη από τους ελέγχους που έκανε.
Για την υποθαλάσσια αρτηρία σχολίασε ότι σε 2 με 3 μήνες θα ξεκαθαρίσει το θέμα, αφού ολοκληρωθούν οι δικαστικές διαδικασίες, ενώ ηια το θέμα του αεροδρομίου «Μακεδονία» είπε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στην ΕΕ όπου έγινε προσφυγή για περιβαλλοντικούς λόγους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]
- Μεντιλίμπαρ: «Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος – Υπάρχουν πολλά ματς ακόμη»
- Όλα τα γκολ από την πρεμιέρα των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Super League (vid)
- Κατέρρευσε παλιό σπίτι στο κέντρο της Χαλκίδας
- Νίκολιτς: «Να μείνουμε προσγειωμένοι – Έχουμε προβάδισμα αλλά δεν είναι μεγάλο»
- Επταώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στην Χάιφα του Ισραήλ – Τέσσερις αγνοούμενοι και τουλάχιστον 11 τραυματίες
