
Τέλος στη 12ετή πολιτική κυριαρχία των Φιλελεύθερων έβαλαν οι Καναδοί Τόρις
Τέλος στη 12ετή κυριαρχία των Φιλελεύθερων έβαλαν οι Καναδοί Συντηρητικοί υπό τον Στίβεν Χάρπερ. Οι Τόρις επικράτησαν με 37% έναντι 30% για τους Φιλελεύθερους. Ακολούθησε το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα με 17% και το γαλλόφωνο Μπλοκ Κεμπεκουά με 11%.
30
Τέλος στη 12ετή πολιτική κυριαρχία των Φιλελεύθερων έβαλαν οι Καναδοί Συντηρητικοί υπό τον Στίβεν Χάρπερ. Οι Τόρις επικράτησαν με 37% έναντι 30% για τους Φιλελεύθερους. Ακολούθησε το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα με 17% και το γαλλόφωνο Μπλοκ Κεμπεκουά με 11%.
Όπως μετέδωσε το BBC, επί συνόλου 308 εδρών οι Συντηρητικοί εξασφαλίζουν 125 έδρες, οι Φιλελεύθεροι 102, το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα 29 και το γαλλόφωνο του Κεμπέκ 51.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Καναδά και ηγέτης των Φιλελευθέρων, Πολ Μάρτιν, παραδέχτηκε την ήττα και ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.
Πάντως, ο Στίβεν Χάρπερ θα αναγκαστεί να αναζητήσει συμμάχους για το σχηματισμό κυβέρνησης πλειοψηφίας και όλα τα βλέμματα στρέφονται κυρίως στο Νέο Δημοκρατικό Κόμμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: ΕΔΕ για τις συνθήκες θανάτου της Μυρτούς – Οι καταγγελίες για τα κενά στο νοσοκομείο
- Το εμπόριο αναζητά μια «ανάσα» σε ένα δύσκολο καλοκαίρι – Το στοίχημα του τουρισμού και οι online αγορές
- Παναιτωλικός – Πανσερραϊκός 2-3: Σπουδαίο «διπλό» για τα «Λιοντάρια» στο Αγρίνιο
- Τότεναμ – Μπράιτον 2-2: Σοκ στο 90+5′ για τους Πετεινούς – 15 ματς χωρίς νίκη
- Ακινητοποιήθηκε τρένο στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Έδεσσα λόγω πτώσης δέντρου
- LIVE: Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ



