
Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ την Κυριακή κατά της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για ενδεχόμενη άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης πραγματοποιεί το πρωί της Κυριακής η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος. Διάλογο πάνω σε ώριμες αλλαγές ζητά ο Σπύρος Παπασπύρος.
51
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για ενδεχόμενη άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης πραγματοποιεί στις 11:00 το πρωί της Κυριακής η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Συντάγματος. Διάλογο πάνω σε ώριμες αλλαγές ζητά ο Σπύρος Παπασπύρος.
Η διαμαρτυρία για την κατεύθυνση που προωθεί η κυβέρνηση στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και κυρίως για την κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός τετραημέρου εκδηλώσεων της ΑΔΕΔΥ.
Στο πλαίσιο συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Τρίτη η ΑΔΕΔΥ υπογράμμισε ότι οι ιδέες της κυβέρνησης οδηγούν σε μία συνταγματική αναθεώρηση υποβάθμισης των κοινωνικών εργασιακών και συλλογικών δικαιωμάτων.
Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί ότι «η διαίρεση της κοινωνίας με τεχνητά και ψεύτικα διλήμματα οδηγεί στην ισοπέδωση στην υποβάθμιση των δικαιωμάτων όλων».
Οι συνδικαλιστές του Δημοσίου ισχυρίζονται ότι η προοπτική κατάργησης της μονιμότητας συνδέεται με την εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών αγαθών, όπως η εκπαίδευση και η υγεία, αλλά και με περιορισμούς σε δικαιώματα, όπως αυτό της διεκδίκησης αναδρομικών από το κράτος μέσω των δικαστηρίων.
Τέλος, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι σε αυτή τη συγκυρία ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσλαμβάνει κρίσιμη διάσταση, ενώ η κινητοποίηση και όλων των άλλων κομμάτων και των κοινωνικών φορέων θα είναι καθοριστική.
Στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος επανέλαβε τις θέσεις της οργάνωσης για διάλογο πάνω σε ώριμες αλλαγές στο Δημόσιο, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η διεκδίκηση μίας ενιαίας μόνιμης σχέσης εργασίας, το αδιάβλητο σύστημα αξιολόγησης, οι δίκαιες αξιοκρατικές αμοιβές κλπ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Στενά του Ορμούζ: Διόδια σε κρυπτονόμισμα για να διέλθουν τα δεξαμενόπλοια ζητά το Ιράν
- Γαλάτσι: Συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη δύο ανήλικοι που επέβαιναν σε κλεμμένο δίκυκλο
- LIVE: Μπράγκα – Μπέτις
- «Τη μέγιστη ποινή» σε βάρος της «Ketamine Queen» ζητά για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι η μητριά του
- Ολλανδία – Ελλάδα 11-14: «Σφράγισε» το εισιτήριο για την τελική φάση του World Cup η Εθνική
- Παροξυσμός για τον Βεζένκοφ στη Σόφια

