
Πεπεισμένος ο πρώην αντιπρόεδρος της Συρίας ότι ο Ασαντ διέταξε τη δολοφονία Χαρίρι
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Συρίας, Αμπντέλ Χαλίμ Χαντάμ, που ζει εξόριστος στο Παρίσι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι.
28
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Συρίας, Αμπντέλ Χαλίμ Χαντάμ, που ζει εξόριστος στο Παρίσι, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι.
«Αυτές οι αποφάσεις δεν μπορούν παρά να λαμβάνονται από τον αρχηγό του κράτους» τόνισε ο Χαντάμ σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Europe 1.
«Δεν υπάρχει κάποιος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας που θα μπορούσε να λάβει μια τόσο σημαντική απόφαση» υποστήριξε ο Χαντάμ.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο Σύρος πρόεδρος είχε απευθείας δώσει την εντολή για τη δολοφονία του Χαρίρι, ο Χαντάμ τόνισε πως «ναι, αυτή είναι η βαθειά μου πεποίθηση […] Πρόκειται για ένα πολιτικό έγκλημα».
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Συρίας που ζει στο Παρίσι μετά την παραίτησή του τον περασμένο Ιούνιο, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στην ειδική επιτροπή του ΟΗΕ που ερευνά τις συνθήκες της δολοφονίας του Ραφίκ Χαρίρι τον Φεβρουάριο του 2005.
Η επιτροπή έχει ζητήσει να συναντηθεί και με τον Σύρο πρόεδρο, αλλά αυτός απέρριψε το αίτημα.
Ο Ασαντ διέψευσε επίσης ότι είχε διατυπώσει απειλές κατά του Ραφίκ Χαρίρι.
«Είμαι ένας άνθρωπος ευθύς και ειλικρινής και δεν καταλαβαίνω τι θέλουν να πουν μερικοί μιλώντας για απειλές (κατά του Χαρίρι). Αυτό δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ο Ασαντ σε συνέντευξή του σε αιγυπτιακό περιοδικό.
Ο Χαντάμ είχε υποστηρίξει στις 30 Δεκεμβρίου ότι ο Σύρος πρόεδρος είχε απειλήσει τον Χαρίρι, λίγους μήνες πριν από τη δολοφονία του, λέγοντας ότι «θα αφανίσει» οποιονδήποτε αντιταχθεί στις αποφάσεις της Συρίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σίξερς – Νικς 114-144: Σαρωτικοί οι Νεοϋορκέζοι, πέρασαν με… σκούπα στους τελικούς της Ανατολής
- Λυσίας: Ο μεγάλος μάστορας του λόγου (Μέρος Γ’)
- Θεσσαλονίκη: Έρευνες στον ποταμό Λουδία για τη σορό του 54χρονου που δολοφόνησαν
- Astypalaia’s Water Reserves Reach a Critical Point
- Η αγάπη του Λουίς Ενρίκε για την Μπαρτσελόνα δεν ξεχνιέται – Έμαθε ότι νίκησε στο clasico και ύψωσε τη γροθιά του (vid)
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – 20λεπτες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

