30

Στο στόχαστρο των ισραηλινών Ένοπλων Δυνάμεων βρέθηκαν την Τρίτη κτίρια στην πόλη της Γάζας και σε περιοχή της Δυτικής Όχθης, χωρίς να αναφερθούν θύματα. Ένα 24ωρο νωρίτερα Παλαιστίνιοι είχαν εκτοξεύσει πύραυλο με στόχο παιδικό σταθμό επί ισραηλινού εδάφους.

Με τη χρήση ελικοπτέρων οι Ισραηλινοί εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον δύο κτιρίων μέσα στην πόλη της Γάζας, τα οποία -σύμφωνα με τις ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις- χρησιμοποιούνται από τις Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά.

Λίγο αργότερα, πολεμικό αεροσκάφος βομβάρδισε ένα δρόμο στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Εν τω μεταξύ, ο Ισραηλινός υπουργός Αμύνας Σαούλ Μοφάζ διέταξε να αρχίσει η εφαρμογή της απόφασης περί δημιουργίας ζώνης στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου η κυκλοφορία των Παλαιστινίων θα είναι περιορισμένη.

Η κρατική τηλεόραση του Ισραήλ μετέδωσε ότι όποιος Παλαιστίνιος εισέρχεται σε αυτή την ζώνη θα το κάνει θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.

Καταλήψεις κτιρίων από μαχητές

Ενοπλοι άντρες, μέλη της Φατάχ, κατέλαβαν κυβερνητικό κτίριο στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ασφαλείας.

Περίπου τριάντα μέλη της οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του αλ Ακσά κατέλαβαν τα γραφεία της νομαρχίας στο Μπέιτ Λαχία, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές και πρόσθεσαν πως με αυτόν τον τρόπο οι μαχητές της οργάνωσης προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στην Παλαιστινιακή Αρχή για να ενταχθούν στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Περίπου εκατό Παλαιστίνιοι αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από το κτίριο αναμένοντας οδηγίες για το αν θα επέμβουν ή όχι.

Την ίδια ώρα, δεκάδες ένοπλοι κατέλαβαν γραφείο της Παλαιστινιακής Εκλογικής Επιτροπής στη Δυτική Όχθη για να διαμαρτυρηθούν για τους υποψηφίους που επέλεξε ο πρόεδρος Μαχμουντ Αμπάς, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Οι ένοπλοι των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του αλ-Ακσα, που αποτελούν τμήμα του κινήματος Φάταχ, δήλωσαν πως κατέλαβαν το γραφείο αλ-Ραμ στη Ραμάλα για να ζητήσουν να περιληφθούν υποψήφιοι που να εκπροσωπούν την Ιερουσαλήμ στο ψηφοδέλτιο των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό