Στο διορισμό νέων συνηγόρων του Αλ.Γιωτόπουλου προχώρησε το Πενταμελές Εφετείο
Σε νέο αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου προχώρησε την Πέμπτη το Πενταμελές Εφετείο. Το δικαστήριο διέκοψε τις εργασίες του λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και η δίκη θα επαναληφθεί στις 3 Ιανουαρίου.
43
Σε νέο αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου προχώρησε την Πέμπτη, με διάταξή του, το Πενταμελές Εφετείο. Πρόκειται για τους δικηγόρους Αθηνών Ευστάθιο Βλαντή, Κωνσταντίνο Ζαχαράκη και Ιωάννη Ηλιάδη.
Είχε προηγηθεί η άρνηση των Κώστα Χρυσικόπουλου και Γιάννη Ραχιώτη να δεχθούν τον αυτεπάγγελτο διορισμό τους, την Τετάρτη, με διάταξη του προέδρου της έδρας Διονύση Βερτέλη.
Όπως είπε ο κ. Χρυσικόπουλος, αιτιολογώντας την άρνησή του στο δικαστήριο, θα διέπρατε βαρύ πειθαρχικό αδίκημα, γιατί θα παραβίαζε την εντολή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ο οποίος δεν τους έπαυσε, όπως επεσήμανε, αλλά τους ζήτησε να αποχωρήσουν από τη διαδικασία.
Το διορισμό του δεν αποδέχθηκε με γραπτή δήλωσή του, καθώς δε μπόρεσε να προσέλθει λόγω κωλύματος, και ο δικηγόρος Γιάννης Ραχιώτης, διευκρινίζοντας πως δεν προτίθεται να έρθει σε σύγκρουση με την απόφαση του Αλ.Γιωτόπουλου.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε εάν κάποιος από τους παρόντες συνηγόρους υπεράσπισης θέλει να αναλάβει την υπεράσπιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.
Απαντώντας, και απευθυνόμενος προς τους δικαστές, ο συνήγορος υπεράσπισης Σπύρος Φυτράκης είπε:
«Ας μην το παρατραβάμε. Πρόκειται για καθαρές συγκρούσεις καθηκόντων και η μόνη σας λύση είναι να διορίσετε συνηγόρους εκ του καταλόγου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».
Το δικαστήριο διέκοψε τις εργασίες του, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, και η δίκη θα επαναληφθεί στις 3 Ιανουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γεωργία Σάνδη: «Ερωμένη» του Σοπέν, λογοτεχνική επαναστάτρια και ατίθαση λάτρης της παρενδυσίας
- Τσουκαλάς: Το κεντρικό δίλημμα των εκλογών είναι, κυβέρνηση με κορμό το ΠΑΣΟΚ ή τον ΛΑΟΣ των Βορίδη, Πλεύρη, Γεωργιάδη και Βελόπουλου
- ΠΑΣΟΚ για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός της ΝΔ και πλυντήριο ευθυνών των πρωταγωνιστών της υπόθεσης
- Αμβούργο: Δύο συλλήψεις για σαμποτάζ σε γερμανικά πολεμικά πλοία – Έλληνας ο ένας
- ΠΑΟΚ: Χωρίς τον Κωνσταντέλια με Παναθηναϊκό και Άρη
- Τουσκ: Έρευνα για πιθανές σχέσεις μεταξύ Έπσταϊν και ρωσικών μυστικών υπηρεσιών θα πραγματοποιήσει η Πολωνία
