28

Στην Ντόρα Μπακογιάννη πέταξε το «μπαλάκι» ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης σχετικά με ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για το Δήμο Αθηναίων, δηλώνοντας ότι αναμένει να εκδηλώσει δημοσίως τις προθέσεις της.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε ως εξής σε ερώτηση εάν συζήτησε με τον Πρωθυπουργό το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του: «Το έχω συζητήσει με τον Πρωθυπουργό όπως ξέρετε από το καλοκαίρι και θα το ξανασυζητήσουμε ότι έλθει η ώρα και η ώρα θα έλθει όταν η κ. Μπακογιάννη πει δημοσίως τι θα κάνει».

Ερωτηθείς για την υπόθεση της σούπας με υπολείμματα τρωκτικού στο Δρομοκαΐτειο, έκανε λόγο για ανόητα κίνητρα.

Στη συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Υγείας πήρε το πράσινο φως να καταθέσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2006 το σημαντικό νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ερωτηθείς εάν θα προλάβει να προωθήσει το νομοσχέδιο στην περίπτωση που θα είναι υποψήφιος, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι «ουδείς αναντικατάστατος» και πρόσθεσε ότι το θέμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας αποτελεί προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης και δεν εξαρτάται από πρόσωπα.

Η θέση της κ. Μπακογιάννη θεωρείται «κλειδί» για τον αναμενόμενο στις αρχές του νέου χρόνου ανασχηματισμό, εντούτοις η δήμαρχος Αθηναίων, ακόμα και την περασμένη Δευτέρα δήλωνε στο Mega ότι δεν της έχει γίνει πρόταση να μπει στην κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου, επιθυμεί να μπει τέλος στη συζήτηση περί κυβερνητικών αλλαγών, μεταφέροντας δια του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού». Πάντως, ο κ. Θ.Ρουσόπουλος δήλωσε την Τρίτη ότι ο κ. Κακλαμάνης «θα είναι ένας καλός δήμαρχος Αθηναίων, εφόσον το θελήσει».

Συναντήσεις ενόψει ομιλίας για τον προϋπολογισμό

Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε στη συνέχεια με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ.Ορφανό, με τον οποίο συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητας του.

Σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό, ο κ. Ορφανός ανέφερε ότι «όταν πηγαίνουμε στο γήπεδο όλοι γινόμαστε προπονητές της κερκίδας και εγώ δεν θέλω να γίνω προπονητής στο θέμα του ανασχηματισμού».

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε ακόμα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα και τον Ευρωπαίο διαμεσολαβητή Νικηφόρο Διαμαντούρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ