Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου στο Μουσείο Μπενάκη

Ο κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου στο Μουσείο Μπενάκη

Κούκλες, ακρόπρωρα, πίνακες και μινιατούρες, που μάζευε ο σκηνογράφος Δ.Φωτόπουλος για τη συλλογή του, καθώς και οι μακέτες και τα αυθεντικά κοστούμια από τη δική του δουλειά παρουσιάζονται στην έκθεση «Ο Κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου» στο Μουσείο Μπενάκη.

38

Κούκλες, ακρόπρωρα, πίνακες και μινιατούρες, που μάζευε ο σκηνογράφος Διονύσης Φωτόπουλος από όλες γωνιές της γης για την προσωπική του συλλογή, καθώς και οι μακέτες και τα αυθεντικά κοστούμια από τη δική του σαραντάχρονη σκηνογραφική δουλειά παρουσιάζονται στην έκθεση «Ο Κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου» στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Η έκθεση για το διεθνή σκηνογράφο του θεάτρου, κινηματογράφου και όπερας χωρίζεται σε δύο ενότητες. Στην πρώτη, 12 φωτογραφίες σημαντικών θεάτρων της Ελλάδας και της Ευρώπης, όπου έχουν ανέβει παραστάσεις με σκηνικά ή κοστούμια του εισάγουν τον επισκέπτη στη μαγεία του θεάτρου.

Αμέσως μετά, βυζαντινές εικόνες, φαγιούμ, πορτρέτα αξιωματικών του 19ου αιώνα από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, που ο ίδιος έχει αγοράσει στα ταξίδια του ή σε δημοπρασίες, πίνακες αγαπημένων του ζωγράφων και φίλων, όπως ο Τσαρούχης, ο Γκίκας, ο Νικολάου, ο Μαυροϊδής, προετοιμάζουν τον επισκέπτη για τη δεύτερη ενότητα, η οποία είναι αφιερωμένη στο σκηνογραφικό έργο του, που ξεκινά από το 1967 με τα σκηνικά του στην ταινία Οιδίπους Τύραννος του Γερμανού σκηνοθέτη Όσβαλντ Ντέπκε.

Ο Δ.Φωτόπουλος έχει εργαστεί σε περισσότερες από 400 παραστάσεις, 40 κινηματογραφικές ταινίες, με ορισμένους από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες, όπως ο Μορίς Μπεζάρ, ο Ζυλ Ντασέν, ο σερ Πίτερ Χολ, ο Κάρολος Κουν, ο Λούκα Ρονκόνι, ο Πέτερ Στάιν, ο Μίνως Βολανάκης, κ.ά.

Την έκθεση σχεδίασε η συνεργάτις του, Λίλη Πεζανού, και επιμελήθηκε ο ίδιος μαζί με τη Νατάσα Καραγκέλου του Μουσείου Μπενάκη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Μαρτίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024