Μεγάλη ποσότητα ακατάλληλου γάλακτος κατασχέθηκε από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ
Μεγάλη ποσότητα γάλακτος ακατάλληλου για κατανάλωση κατέσχεσαν την Παρασκευή οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Πειραιά, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε τρία σούπερ μάρκετ της αλυσίδας DIA στον Πειραιά.
71
Μεγάλη ποσότητα γάλακτος ακατάλληλου για κατανάλωση κατέσχεσαν την Παρασκευή οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Πειραιά, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε τρία σούπερ μάρκετ της αλυσίδας DIA στον Πειραιά.
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική καταγγελία της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας. Κατασχέθηκαν συνολικά 1.299 κιλά γάλα συμπυκνωμένο πλήρες και ημιαποβουτυρωμένο, γερμανικής προέλευσης, μάρκας DIA, με ημερομηνία λήξης τον 4ο και 5ο μήνα του 2007 σε κουτιά.
H κατάσχεση της συγκεκριμένης ποσότητας έγινε, διότι στο γάλα βρέθηκαν πήγματα συμπυκνωμένου λίπους επικολλημένα επί των εσωτερικών τοιχωμάτων των κυτίων, τα οποία παρέμεναν και μετά την ανατάραξη και την εκκένωσή τους.
Η Νομαρχία Πειραιά ήδη με επιστολή της προς το σούπερ μάρκετ, αλλά και προς τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητά να ξεκινήσει η διαδικασία της άμεσης απόσυρσης όλων των ποσοτήτων της συγκεκριμένης παρτίδας προκειμένου με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία και να προστατευθούν οι καταναλωτές.
Επίσης, η υπόθεση διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πειραιά.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΕΤ1, η αλυσίδα DIA εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνει ότι πραγματοποιήθηκε εργαστηριακός έλεγχος στο γάλα αυτό, ο οποίος έδειξε ότι δεν ήταν επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Συνεχίστε να την ψάχνετε, βοήθησα αρκετά» λέει ο πατέρας της Λόρας – Νέες μαρτυρίες για την οικογένεια της 16χρονης
- Δίκη Λεπέν: Ο εισαγγελέας ζητά να επικυρωθούν οι ποινές της και η στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι
- Μεταναστευτικό: Πού θα είναι η δομή για την προσωρινή φιλοξενία στο Ηράκλειο
- Πρώτη μεταμόσχευση προσώπου από δότη που πέθανε με υποβοηθούμενη αυτοκτονία
- Τζέικ Φίσερ: «Ο Αντετοκούνμπο προς το παρόν μένει στους Μπακς, θα δούμε τι θα γίνει…» (pic)
- Επιστολή αποκαλύπτει πόσα πλήρωσε -και τι όφειλε- ο Φράνκο για πίνακα του Γκόγια που ήθελε να χαρίσει στον Χίτλερ
