36

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακος Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην περοχή Χιντού Κους στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Τατζικιστάν, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.

Σύμφωνα με όλες τις πηγές, ο σεισμός χαρακτηρίζεται ισχυρός κι έγινε αισθητός έως την πρωτεύουσα της Ινδίας Νέο Δελχί. Οι δε κάτοικοι του πακιστανικού Κασμίρ, που πρόσφατα επλήγη από ισχυρό σεισμό με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, εγκατέλειψαν έντρομοι τα σπίτια τους, φοβούμενοι επανάληψη των γεγονότων της 8ης Οκτωβρίου.

Η ένταση ήταν 6,6 σύμφωνα με το πακιστανικό γεωλογικό ινστιτούτο και 6,9 κατά το Παρατηρητήριο Επιστημών της Γης του Στρασβούργου. Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 02.48 τοπική ώρα (23.48 ώρα Ελλάδος) εντοπίζεται σε εστιακό βάθος 230 χλμ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό