Σε μία ημέρα θα έλυνα το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, διατείνεται ο Γ.Καρατζαφέρης
Σε μία ημέρα θα έλυνα το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εάν ήμουν πρωθυπουργός, ισχυρίζεται ο Γ.Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Αναφέρει επίσης ότι πολλοί του ζητούν να κατέλθει υποψήφιος δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη, αλλά ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει ακόμη.
31
Σε μία ημέρα θα έλυνα το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εάν ήμουν πρωθυπουργός, ισχυρίζεται ο Γ.Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑΟΣ. «Δεν μας χρειάζονται μεσολαβητές» υποστηρίζει, τασσόμενος ταυτόχρονα υπέρ της ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ το ταχύτερο δυνατόν.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα των Σκοπίων Vreme, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση στο ζήτημα της ονομασίας, συμπληρώνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι προς το συμφέρον των δύο γειτονικών χωρών.
«Αν ήμουν εγώ πρωθυπουργός της Ελλάδας θα καλούσα τον πρωθυπουργό της χώρας σας. Θα καθόμασταν να πιούμε ένα κρασί και να συζητήσουμε για την διαφορά. Εάν χρειαζόταν θα βρίσκαμε λύση μέσα σε μία ημέρα. Δεν μας χρειάζονται μεσολαβητές. Επαναλαμβάνω ότι δεν θεωρώ τον Νίμιτς μεσολαβητή του ΟΗΕ, αλλά των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτός εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, ενώ είμαστε γείτονες και πρέπει να βρούμε λύση για το δικό μας πρόβλημα» λέει ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Κληθείς να απαντήσει αν έχει κάποια πρόταση για την εκκρεμότητα της ονομασίας, ο κ. Καρατζαφέρης, ανέφερε ότι δεν είναι αυτός που πρέπει να προτείνει λύση. «Εγώ δεν μπορώ να προτείνω λύση. Θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο, όμως αυτό είναι δουλειά του πρωθυπουργού» αναφέρει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένος με την Βόρεια Ελλάδα. «Στις τελευταίες εκλογές ήμουν υποψήφιος στην Θεσσαλονίκη. Πολλοί μου ζητούν να κατέλθω ως υποψήφιος δήμαρχος, όμως ακόμη δεν έχω αποφασίσει για αυτό» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ermis Awards: Σημαντική διάκριση για το megatv.com
- Κίνδυνο νέας κούρσας εξοπλισμών πυροδοτεί η λήξη της συμφωνίας για τα πυρηνικά όπλα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας
- Γιατί δεν πρέπει να στεγνώνεις τα ρούχα σου πάνω στα καλοριφέρ
- Ολυμπιακός: Τέλος τα εισιτήρια για το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη
- ΚΚΕ: Οι αλλαγές στο Λύκειο προμηνύουν ολομέτωπη επίθεση σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς – Να μείνουν στα χαρτιά
- Ένα ταξίδι στον αριστοτελικό στοχασμό: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
