«Έρχονται καλύτερες ημέρες» για το Πατριαρχείο, πιστεύει ο κ. Βαρθολομαίος
Οι επιθέσεις που δέχεται τελευταία το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι οι «τελευταίες σπασμωδικές αντιδράσεις» πριν την ανατολή καλύτερων ημερών, δήλωσε την Τρίτη στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
36
Οι επιθέσεις που δέχεται τελευταία το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι οι «τελευταίες σπασμωδικές αντιδράσεις» πριν την ανατολή καλύτερων ημερών, δήλωσε την Τρίτη στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
«Όλοι αυτοί οι οποίοι εξακολουθούν να αντιμάχονται και να πολεμούν την Εκκλησία και την Ομογένεια και τα δίκαια των, κάνουν τις τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις για να επιβιώσουν και να επικρατήσουν και να συνεχίσουν την άδικον και αντιδημοκρατικήν τακτικήν και πολιτείαν των», είπε, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου Τζιμπαλίου.
«Λέγω ότι είναι οι τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις διότι εις τον ορίζοντα ανατελούν υποφώσκουν ήδη οι καλύτερες ημέρες δια τη χώραν αυτήν και για τον τόπον μας για την Πόλιν μας δια την Μεγάλη του Χριστού Εκκλησίαν για τη φιλτάτην Ομογένεια και τας άλλας μειονότητας» είπε ο Πατριάρχης .
Αναφερόμενος στις προσπάθειες που κάνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Πατριάρχης τόνισε ότι «η προσπάθεια επιβιώσεως μας, η προσπάθεια να αντιπαλαίσωμεν προς τας αδικίας, προς τας καταπατήσεις απαράγραπτων δικαίων τα οποία έχομεν ως από αιώνων κάτοικοι αυτής της Πόλεως», είναι «φυσική» και «δικαία» είπε.
«Εφ όσον ξεκίνησε η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη θα γίνουν αλλεπάλληλες μεταρρυθμίσεις, ριζικές αλλαγές, θα γκρεμίσουν πολλά τείχη διαχωριστικά και θα επέλθει η ενότης, η ευημερία όλων των πολιτών, ανεξαιρέτως, της χώρας αυτής, οι οποίοι έχουν τα ίδια καθήκοντα έναντι του κράτους αλλά και τα ίδια δικαιώματα τα οποία περιμένουν να εκπληρώνονται και να γίνονται σεβαστά από το κράτος».
Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε και στο βιβλίο του γνωστού βυζαντινολόγου σερ Στήβεν Ράνσιμαν Η μεγάλη Εκκλησία εν αιχμαλωσία, για να σχολιάσει: «Εν αιχμαλωσία αλλά πάντοτε μεγάλη. Αυτά είναι τα βιώματά μας, γι αυτό συγκινούμεθα, γι αυτό αντέχουμε, γι αυτό επιβιώνουμε, γι αυτό περιμένουμε τις καλύτερες ημέρες».
«Είμεθα το μικρόν ποίμνιον και γιορτάζουμε μεταξύ μας ως μία μικρή οικογένεια αυτές τις μεγάλες εορτές της πίστεώς μας», είπε και τόνισε ότι «όταν αυτά τελεσιουργούνται εις την Πόλιν, υπό την σκιά της Μεγάλης Εκκλησίας, γίνονται αυτομάτως όλα μεγάλα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Την έχουν βαμμένη» – Τα μνημόνια και η ελληνική κρίση στα αρχεία Έπσταϊν
- Τόφας – ΑΕΚ 90-93: Στο χέρι της η πρώτη θέση στον όμιλο
- Παυλίδης: «Είμαι περήφανος για τις παίκτριές μου»
- Σε χαμηλούς τόνους η συνάντηση Τραμπ – Πέτρο στον Λευκό Οίκο
- Ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, γιος του δικτάτορα της Λιβύης, δολοφονήθηκε στην πόλη Ζεντέν
- Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με αγωγή τον Τρέβορ Νόα – «Η σάτιρα έχει συνταγματική προστασία», λένε ειδικοί στο δίκαιο


