«Προχωρούμε στις μεταρρυθμίσεις, αντιμετωπίζουμε τη διαφθορά» δήλωσε ο Κ.Καραμανλής
Την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις εξέφρασε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε εκδήλωση στο Ζάππειο. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι σε διαρκή μετωπική σύγκρουση με τα φαινόμενα διαφθοράς. Επικρίσεις για το παρελθόν.
53
Την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε εκδήλωση στο Ζάππειο. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι σε διαρκή μετωπική σύγκρουση με τα φαινόμενα διαφθοράς.
Κατά την ομιλία του σε εκδήλωση, με αφορμή τα 30 χρόνια του Κέντρου Πολιτικής Ερευνας και Επικοινωνίας, στην Αίγλη του Ζαππείου, ο Κ.Καραμανλής επισήμανε ότι η χώρα έχει μείνει πίσω από λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος και, καθώς αυξάνονται οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες, απαιτείται τόλμη και αποφασιστικότητα για να συνεχιστούν οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις.
«Η Ελλάδα έμεινε πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη στους πιο κρίσιμους οικονομικούς δείκτες. Μπήκε στη νέα εποχή με τα προβλήματα και τα βάρη του παρελθόντος» σημείωσε και τόνισε ότι «οι πρακτικές του παρελθόντος δεν μπορούν να επαναλαμβάνονται· οι λύσεις δεν βρίσκονται στην αποσιώπηση των προβλημάτων, η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω».
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι σε διαρκή μετωπική σύγκρουση με τα φαινόμενα διαφθοράς και ότι ακολουθεί πολιτική μηδενικής ανοχής στην διαφθορά, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αλλάζει το κλίμα και η κυβέρνηση ενθαρρύνει κάθε προσπάθεια για την διαφάνεια.
Ο πρωθυπουργός παρατήρησε: «Στις τελευταίες εκλογές, οι πολίτες δεν επέλεξαν απλώς μια άλλη κυβέρνηση, επέλεξαν έναν διαφορετικό τρόπο διακυβέρνησης. Επέλεξαν ευθύνη για το παρόν και το μέλλον. Αφήνουμε το χθες και τις πρακτικές της απόκρυψης και της συγκάλυψης και συνεχίζουμε με αρχές το μέτρο, την μετριοπάθεια και την ειλικρίνεια, ακολουθούμε το δρόμο της ανάληψης των ευθυνών. Δεν ωραιοποιούμε την κατάσταση. Είμαστε στο δρόμο που οδηγεί στο καλύτερο αύριο για όλους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα μετάσχει «σε καμιά περίπτωση» στη διακυβέρνηση της Γάζας, λέει ο Νετανιάχου
- Άρσεναλ – Τσέλσι 1-0: Στον τελικό του Carabao Cup οι Κανονιέρηδες (vid)
- Αταμάν στους δημοσιογράφους έξω από τα αποδυτήρια: «Συνεχίστε να γράφετε…»
- Στην τελική ευθεία η ελληνική απαγόρευση των social media για ανηλίκους – Οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί
- Αλμπαθέτε – Μπαρτσελόνα 1-2: Πρόκριση στα ημιτελικά με Γιαμάλ και Αραούχο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.02.2026]
