53

Την άποψη ότι οι πρόωρες εκλογές είναι πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει την αποστροφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι οι πρόωρες εκλογές είναι «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναρωτήθηκε: «Κοίταζε κάποιον καθρέφτη ο κ. Παπανδρέου όταν έλεγε αυτή τη
διαπίστωση;».

Εξήγησε, δε, ότι ενδεχομένως η εκτίμηση του κ. Παπανδρέου αφορούσε το ΠΑΣΟΚ και όχι τη ΝΔ. Παράλληλα, επισήμανε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Σχολιάζοντας την πρόθεση του Γ.Παπανδρέου να ανανεώσει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε: «Η ανανέωση είναι ένα θετικό στοιχείο, σε όποιον τομέα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής αν αναφέρεται» και συμπλήρωσε ότι «στο πλαίσιο της πολιτικής
αντιπαράθεσης, επειδή στο μέτρο κρίσης περιλαμβάνεται το έργο, οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά το έργο που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ».

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι «ο πρωθυπουργός στα δύσκολα κρύβεται», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε: «Ο κ. Παπανδρέου δυστυχώς συμπληρώνει τη χορεία των ανακολουθιών του. Πριν από λίγες μέρες είχε δηλώσει ότι ασχολείται με το μέλλον, ενώ όταν αναφέρεται στη ΝΔ ασχολείται με το παρελθόν. Και μάλιστα με το απώτατο παρελθόν, με ένα παρελθόν που -πολλές φορές- δεν έχει να κάνει με το κόμμα της ΝΔ. Αρα ο κ.Παπανδρέου βλέπει τα πράγματα με δύο μέτρα
και δύο σταθμά».

Απάντηση από το ΠΑΣΟΚ

Αναφερόμενος στο σχόλιο του κ. Ρουσόπουλου, εάν ο κ. Παπανδρέου κοιτούσε στον καθρέφτη όταν έλεγε ότι είναι «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» οι πρόωρες εκλογές, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν.Αθανασάκης δήλωσε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να κοιτάζει συχνά τον καθρέφτη για να βλέπει αν μεγαλώνει η μύτη του από τα καθημερινά του ψεύδη.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο κ. Ρουσόπουλος άνοιξε χωρίς να το καταλάβει θέμα πρόωρων εκλογών και τόνισε ότι τυχόν απόφαση της κυβέρνησης για πρόωρες εκλογές θα είναι ομολογία πλήρους αποτυχίας και επιλογή αυτοκτονίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ