Μέτρα για την εξομάλυνση της κατάστασης στη Γαλλία εξήγγειλε ο Ζακ Σιράκ
Η γαλλική κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή στις θέσεις απέναντι στις ταραχές των τελευταίων ημερών, δήλωσε ο Σιράκ και εξήγγειλε τη δημιουργία ομάδας δράσης που θα βοηθά τους νέους να βρίσκουν δουλειά. Aποκάλεσε τους διαδηλωτές «κόρες και γιους της Γαλλίας».
38
Η γαλλική κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή στις θέσεις απέναντι στις ταραχές των τελευταίων ημερών, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ στο πρώτο τηλεοπτικό του διάγγελμα μετά το ξέσπασμα βίας στις υποβαθμισμένες περιοχές του Παρισιού.
Μιλώντας σε εθνικό δίκτυο τόνισε ότι πρώτη του προτεραιότητα είναι να τελειώσει η χειρότερη κοινωνική αναταραχή που έζησε η χώρα τα τελευταία 40 χρόνια.
«Αυτά τα γεγονότα έχουν προξενήσει μεγάλο κακό. Θα ανταποκριθούμε με σταθερότητα, δικαιοσύνη και πίστη στις γαλλικές αξίες» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ακολούθως, ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ομάδας δράσης, που θα βοηθά τους νέους ανθρώπους να βρουν δουλειά.
«Για να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους, ειδικά τους νέους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, αποφάσισα να δημιουργηθεί μια ομάδα δράσης που θα παρέχει υποστήριξη, αλλά και εκπαίδευση» δήλωσε και προσδιόρισε ότι μέχρι το 2007 θα έχουν εκπαιδευθεί 50.000 νέοι.
Στη συνέχεια, είπε ότι η Γαλλία πρέπει να ενισχύσει τον αγώνα της εναντίον της παράνομης μετανάστευσης, την οποία χαρακτήρισε «σύγχρονη μορφή δουλείας».
Προσέθεσε ότι όλοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται τα οφέλη της γαλλικής κοινωνίας και ότι η άνιση μεταχείριση απομύζησε τα θεμέλια της δημοκρατίας.
Τέλος, αποκάλεσε «κόρες και γιους της Γαλλίας» όλους τους νέους που λαμβάνουν μέρος στις ταραχές των τελευταίων ημερών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Επέστρεψαν πολίτες που είχαν απαχθεί από το Κουρσκ μετά την εισβολή της Ουκρανίας
- Ιράν – ΗΠΑ: Ξεκινούν στο Ομάν οι έμμεσες συνομιλίες με την Ουάσιγκτον υπό τον φόβο στρατιωτικής επίθεσης
- Κρήτη: Στον ανακριτή 20χρονος φαντάρος που «γάζωσε» σπίτι και αυτοκίνητο στο Ηράκλειο
- Για ανθρωποκτονία διώκεται ο Έλληνας που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον ελεγκτή στη Γερμανία
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βίρτους στο ΣΕΦ για το… νέο σερί
- Versace: Με τον Βέλγο οραματιστή Pieter Mulier στο τιμόνι ξεκινάει νέο κεφάλαιο – Το ρίσκο
