Για απαγωγή 22 μεταναστών από ελληνικό έδαφος κάνουν λόγο αριστερές οργανώσεις
Την «απαγωγή και κράτηση τουλάχιστον 22 μεταναστών στα μέσα του καλοκαιριού σε τρεις πόλεις, τα Πετράλωνα, τη Θήβα και τα Ιωάννινα» κατήγγειλαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας ενάντια στα τρομοκρατικά πογκρόμ για τις απαγωγές των μεταναστών».
38
Την «απαγωγή και κράτηση τουλάχιστον 22 μεταναστών στα μέσα του καλοκαιριού σε τρεις πόλεις, τα Πετράλωνα, τη Θήβα και τα Ιωάννινα» κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη τα μέλη της «Πρωτοβουλίας ενάντια στα τρομοκρατικά πογκρόμ για τις απαγωγές των μεταναστών».
Από τα μέλη της πρωτοβουλίας εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι «η ένοχη άγνοια που επικαλέσθηκαν οι επίσημες ελληνικές αρχές δηλώνει ότι η πράξη αυτή εκτελέστηκε από υπερεθνικούς μηχανισμούς μυστικών υπηρεσιών, που έχουν συστήσει μία διεθνή συμμορία για να εφαρμόσει το πνεύμα του Γκουαντάναμο οποτεδήποτε και οπουδήποτε κρίνει σκόπιμο, με πλήρη κάλυψη της δράσης τους στην Ελλάδα από τις επίσημες αρχές.
»Παράλληλα, η αργή δικαστική διαδικασία, που ακολούθησε τη μήνυση της πακιστανικής κοινότητας για το γεγονός της απαγωγής δείχνει τις προθέσεις και τα όρια της κυβέρνησης».
Ο δικηγόρος της Πακιστανικής Ένωσης Γιώργος Γκουλντούνας έχει ήδη καταθέσει σχετική μήνυση.
Την πρωτοβουλία στηρίζουν μεταξύ άλλων ο Συνασπισμός της Αριστεράς της Οικολογίας και των Κινημάτων, το ΕΚΚΕ, η ΑΚΟΑ, το ΝΑΡ, η Συσπείρωση Ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία και άλλες οργανώσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να πιούμε έναν χυμό πορτοκάλι;
- Τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και άνοδος της θερμοκρασίας – Καταιγίδες στο Ιόνιο και χιόνια στα ορεινά
- Υπόθεση Χάντερ Τόμσον: Οι αρχές επιβεβαιώνουν ξανά την αυτοκτονία του δημοσιογράφου 21 χρόνια μετά
- Μην τα φοβάσαι: Τα κομπλιμέντα κάνουν καλό στη σχέση
- Πώς θα γίνει η επιχείρηση των ειδικών στο εργοστάσιο «Βιολάντα» για τα αίτια της φονικής έκρηξης
- Οι New York Times αποκαλύπτουν τα σχέδια της Ουάσιγκτον για την Τεχεράνη – Οι στόχοι του Τραμπ εντός του Ιράν



