30

Μία ακόμα επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ιράκ. Στο στόχαστρο των ανταρτών οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας στην Μπακούμπα, 60χλμ βόρεια της πρωτεύουσας. Επτά αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν.

Λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι άγνωστοι δολοφόνησαν στέλεχος της πρεσβείας του Σουδάν στη Βαγδάτη.

Σε ένα άλλο μέτωπο, οι αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση κατά των ανταρτών στην πόλη Χουσάιμπα, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

«Ιρακινοί στρατιώτες και Αμερικανοί πεζοναύτες παραμένουν στην πόλη, όπου εξακολουθούν να περιπολούν προς αναζήτηση οπλοστασίων των ανταρτών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των αμερικανικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της πενταήμερης επιχείρησης γνωστής ως «Ατσάλινο Παραπέτασμα» συνελήφθησαν 180 άτομα, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 36. Επίσης, τη ζωή του έχασε και ένας Αμερικανός πεζοναύτης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press