Νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα και συλλήψεις Παλαιστινίων στη Δ.Όχθη
Νέες αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε την Παρασκευή το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την προτροπή Σαρόν για «εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας». Εννέα οι νεκροί και 16 οι συλληφθέντες Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη.
31
Νέες αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε την Παρασκευή το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την προτροπή Σαρόν για «εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας». Συνελήφθησαν εξάλλου 16 Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη.
Σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας, ισραηλινά αεροσκάφη τύπου F-16 βομβάρδισαν τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, τις οποίες χρησιμοποιούσε η Τζιχάντ για να εκτοξεύει πυραύλους κατά του ισραηλινού εδάφους.
Απο τις νέες επιθέσεις εννέα άτομα έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων ο 28χρονος Μαγκίντ Νατάτ, μέλος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Ακσά, της ένοπλης οργάνωσης που πρόσκειται στην Φάταχ.
Μετά την τέταρτη επίθεση, νωρίς το βράδυ της Παρασκευής, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρει ότι η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε στον τομέα της Μπέιτ Χανούν, είχε στόχο μαχητές που «ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν επίθεση με ρουκέτα εναντίον του ισραηλινού εδάφους».
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν επίσης πως είδαν μαχητές της Τζιχάντ να εξαπολύουν τουλάχιστον δύο πυραύλους κατά του ισραηλινού εδάφους, σε αντίποινα για την πρώτη ισραηλινή επιδρομή το απόγευμα της Πέμπτης, κατά την οποία βρήκαν τον θάνατο δύο μέλη της. Οι υπόλοιποι πέντε νεκροί σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ήταν περαστικοί.
Εξάλλου, 16 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν από τον ισραηλινό στρατό τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Δυτική Όχθη, έγινε γνωστό από ισραηλινές στρατιωτικές πηγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, 12 από τους συλληφθέντες είναι μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους την Τετάρτη στη Χαντέρα, βορείως του Τελ Αβίβ.
Οι περισσότερες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές της Τζενίν και της Τουλκαρέμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- ΗΠΑ – Ιράν: Σε εξέλιξη οι συνομιλίες στο Ομάν – Η Τεχεράνη δηλώνει «έτοιμη» να υπερασπιστεί τον εαυτό της
- «Δεν έχει να κάνει με αυτόν τον ηλίθιο, αλλά με εμένα»: Η Ρεμπέκα Φέργκιουσον για το bullying που δέχτηκε στα γυρίσματα μιας ταινίας
- Ήπειρος: Πτώσεις βράχων και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο – Κλειστή παραμένει η Ιόνια Οδός
- Εργατικό ατύχημα στη Βοιωτία – Ακρωτηριάστηκε 22χρονος στο πόδι
- Τιμωρία μιας αγωνιστικής και πρόστιμο στον Ηλιόπουλο για το επεισόδιο με τον Μεντιλίμπαρ
- Πίσω στα 90s «στέλνει» τους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία η Starlink – Τι έκανε ο Έλον Μασκ

