28

Με νέες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας απάντησε το Ισραήλ στη επίθεση αυτοκτονίας καμικάζι της Χαμάς στην πόλη Χαντέρα, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν 55.

Ισραηλινά ελικόπτερα εξαπέλυσαν την Πέμπτη επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον στόχων κοντά στην πόλη της Γάζας, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Οι πρώτες επιδρομές εκδηλώθηκαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και ακολούθησαν δύο νέες επιθέσεις με ρουκέτες στο νότιο τμήμα της λωρίδας.

Οι αεροπορικές επιδρομές ακολούθησαν τη χθεσινοβραδινή απόφαση της κυβέρνησης Σαρόν για την εκδήλωση μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, σε αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας στη Χαντέρα.

Ο στρατός αποφάσισε να επιβάλει επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας στη Δυτική Όχθη και όλα τα περάσματα προς τις ελεγχόμενες από τους Παλαιστινίους περιοχές θα παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, ισραηλινά άρματα μάχης αναμένεται να εισβάλουν στην περιοχή Μπέιτ Χανούν, στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, απ όπου οι ριζοσπαστικές παλαιστινιακές οργανώσεις εξαπολύουν επιθέσεις με ρουκέτες τύπου Κάσαμ εναντίον του Ισραήλ.

Στη Δυτική Όχθη αναμένεται να αναπτυχθούν ισραηλινές δυνάμεις στο Τζενίν και το Τουλκάρεμ με στόχο τη σύλληψη καταζητούμενων μελών και στελεχών της Τζιχάντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό