
Επανεξέταση υπόθεσης διακίνησης κοκαΐνης που είχε υπερασπίσει το γραφείο Μαντούβαλου
Ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του Γ.Σανιδά κατά απαλλακτικής απόφασης που αφορά δύο επιχειρηματίες και τη διακίνηση 3,5 τόνων κοκαΐνης. Την υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων είχαν αναλάβει συνεργάτες του ανεξάρτητου βουλευτή Π.Μαντούβαλου.
38
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε την Τετάρτη δεκτή την αναίρεση, που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς, κατά της απαλλακτικής για τους επιχειρηματίες Γ.Παναγόπουλο και Γ.Παραλή απόφασης του Εφετείου Πειραιά.
Οι δύο επιχειρηματίες είχαν παραπεμφθεί σε δίκη, καθώς το Μάιο του 2003 είχαν συλληφθεί για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών (3,5 τόνους κοκαΐνης) με το πλοίο «CORC». Την υπεράσπιση των επιχειρηματιών είχαν αναλάβει συνεργάτες του ανεξάρτητου βουλευτή Πέτρου Μαντούβαλου.
Το Εφετείο Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 2004 τούς αθώωσε. Στην συνέχεια ο Γ.Σανιδάς άσκησε αναίρεση κατά της αθωωτικής απόφασης και την Τετάρτη έγινε δεκτή. Οι δύο επιχειρηματίες θα δικαστούν και πάλι, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.
Ο Αρειος Πάγος έκρινε ότι η εφετειακή απόφαση δεν έχει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα αιτιολογία, δηλαδή πάσχει από έλλειψη επαρκούς αιτιολογίας. Επίσης, έκρινε ότι έχει αντιφάσεις και κενά.
ΑΠΕ
- Με λαμπρότητα η τελετή αφής Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα – Το απόγευμα η άφιξή του στην Αθήνα
- Μυστήριο στην Θεσσαλονίκη: Σορός 64χρονου εντοπίστηκε σε ρεματιά στην Ευκαρπία
- Η κρίση στη Μέση Ανατολή γεννά φόβο στους καταναλωτές στην Ελλάδα – Η στροφή σε νέες καταναλωτικές συνήθειες
- Πρώτη Ανάσταση: Κρότοι, δάφνες και βυζαντινές ψαλμωδίες – Το τελετουργικό και τα έθιμα
- LIVE: Άρσεναλ – Μπόρνμουθ
- Σαμπαντέλ – Ολυμπιακός 12-17: Σπουδαία νίκη και προβάδισμα πρόκρισης στο Final-4 για τις «ερυθρόλευκες»