30

Τραγικός ο απολογισμός από το πέρασμα του κυκλώνα Βίλμα από τις ακτές της Φλόριντα. Σύμφωνα με τις Αρχές της αμερικανικής πολιτείας, έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι υλικές ζημιές ξεπερνούν τα 9 δις. δολάρια. Η Βίλμα κατευθύνεται τώρα στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Όπως μετέδωσε το Εθνικό Κέντρο των ΗΠΑ που παρακολουθεί τους κυκλώνες, η Βίλμα κινείται στον βορειοανατολικό Ατλαντικό Ωκεανός με ταχύτητα 76χλμ την ώρα και ανέμους που φτάνουν τα 205χλμ/ώρα.

Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι ο κυκλώνας βρίσκεται στην Κατηγορία 3, ωστόσο, οι Αμερικανοί αναμένουν εξασθένηση εντός των επόμενων 24 ωρών.

Πάντως, στην Πολιτεία της Φλόριντα οι καταστροφές ήταν μεγάλες. Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τουλάχιστον 3,2 εκατ. νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Κυρίως επλήγησαν τα νοτιοανατολικά παράλια της Πολιτείας και πόλεις όπως το Μαϊάμι, το Φορτ Λοτερντέιλ και το Γουεστ Παλμ Μπιτς.

Η εικόνα σε αρκετές περιοχές είναι «δύσκολη»: ξεριζωμένα δέντρα, σπίτια χωρίς στέγες ή παράθυρα και αυτοκινητόδρομοι σε κακή κατάσταση.

H Αστυνομία σε αρκετές περιοχές έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία στους δρόμους -ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες- προκειμένου να μην εμφανιστούν φαινόμενα λεηλασίας αντίστοιχα με εκείνα στη Νέα Ορλεάνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ