Θέματα ποιότητας της ενημέρωσης συζήτησε η ΠΟΕΣΥ με τον Κ.Παπούλια
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατά την οποία τέθηκαν θέματα που αφορούν στην ποιότητα της ενημέρωσης.
28
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΣΥ, η αντιπροσωπεία της επεσήμανε στη συνάντηση «το ιδιαίτερα βαρύ κλίμα στον τομέα της ενημέρωσης που διαμορφώνεται από τις επιθέσεις που δέχεται ο δημοσιογραφικός κόσμος», ενώ αναφέρθηκε «στην τεράστια ευθύνη της ιδιοκτησίας των ΜΜΕ για το τελικό προϊόν της ενημέρωσης χωρίς να παραβλέπει και τις ευθύνες που έχουν όσοι δημοσιογράφοι παίρνουν μέρος στη διαδικασία αυτή με επιλογές που δεν συνάδουν με τη δεοντολογία».
Στη συνάντηση από την πλευρά της Ομοσπονδίας υπήρξε ειδικότερη αναφορά σχετικά με:
– Την καλλιέργεια ενός κλίματος δυσπιστίας των πολιτών κατά των δημοσιογράφων, που η Κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει άκριτα και συλλήβδην, αποσκοπώντας σε αποπροσανατολισμό από τα κρίσιμα προβλήματα του Κλάδου αλλά και το δικαίωμα του ελληνικού λαού για υπεύθυνη ενημέρωση.
– Την ογκούμενη ανεργία, τις ομαδικές απολύσεις και τις απολύσεις με την μέθοδο της «εθελουσίας εξόδου», το αδιαφανές ιδιοκτησιακό καθεστώς πολλών ΜΜΕ και την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται και στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, που επιτείνουν την ανασφάλεια και την αγωνία όλου του δημοσιογραφικού κόσμου.
– Την «βιομηχανία αγωγών» κατά δημοσιογράφων, που είναι έτσι αντιμέτωποι με μία διαρκή απειλή και την ανάγκη τροποποίησης της νομοθεσίας.
– Την υποχρέωση άμεσης αντιμετώπισης της συνεχιζόμενης εκκρεμότητας, για την αποκατάσταση των συμβασιούχων συναδέλφων στην ΕΡΤ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Π. Μαρινάκης κατηγορεί τον Ανδρουλάκη για διαστρέβλωση της αλήθειας
- Πληθωρισμός: Στο 2,8% στην Ελλάδα τον Ιανουάριο
- Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 57χρονη που έκοψε το αυτί του συντρόφου της πάνω σε καυγά
- Πρόβλημα με Σισοκό στον Παναθηναϊκό – Εκτός αποστολής με ΠΑΟΚ
- Ο σκηνοθέτης του Melania διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση με τον Τζέφρι Έπσταϊν μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών μαζί του
- Οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να παίρνουν σοβαρά την προστασία των δεδομένων τους – Η εικόνα στην Ελλάδα
