Αποστάσεις κρατά ο Γιώργος Σουφλιάς από τη σκανδαλολογία
«Ουδέποτε ασχολήθηκα με τη σκανδαλολογία. Τη θεωρώ σαράκι της πολιτικής ζωής» σχολίασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς, με αφορμή αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ ότι «ευνοεί γαλάζιο εργολάβο», σε μία δήλωση που θεωρήθηκε πολλαπλών αναγνώσεων με αιχμές και προς την κυβέρνηση.
38
«Ουδέποτε ασχολήθηκα με τη σκανδαλολογία. Τη θεωρώ σαράκι της πολιτικής ζωής» σχολίασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, με αφορμή αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ ότι «ευνοεί γαλάζιο εργολάβο», σε μία δήλωση που θεωρήθηκε πολλαπλών αναγνώσεων με αιχμές και προς την κυβέρνηση.
Στη δήλωσή του ο κ. Σουφλιάς τονίζει μεταξύ άλλων ότι είναι εξοργισμένος «από την προσπάθεια αυτών των κάποιων να εμπλέξουν το ΥΠΕΧΩΔΕ στο κλίμα σκανδαλολογίας που δυστυχώς και πάλι δηλητηριάζει την πολιτική μας ζωή, υποστηρίζοντας ότι δήθεν το υπουργείο ευνοεί τον γαλάζιο εργολάβο κ. Εμφιετζόγλου κι αυτό δήθεν φαίνεται από το ότι μπήκε από το παράθυρο στα έργα του Μαλιακού και της Παράκαμψης Αγρινίου».
Ακολούθως ο κ. Σουφλιάς επισήμανε: «Οφείλω να κάνω μία πολιτική δήλωση. Στην τριαντάχρονη πολιτική μου σταδιοδρομία ουδέποτε ασχολήθηκα με τη σκανδαλολογία. Τη θεωρώ σαράκι της πολιτικής ζωής και πιστεύω ότι οφείλει κάθε κόμμα και η ηγεσία του να αντιμετωπίζει τέτοια παρακμιακά φαινόμενα, για να μπει επιτέλους ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο της πολιτικής αντιπαράθεσης».
Στη συνέχεια τόνισε: «Είναι αισχρό να διαστρεβλώνονται τα γεγονότα και μία καθ όλα νόμιμη διαδικασία για τη δημιουργία κοινοπραξίας μεταξύ κατασκευαστικών εταιρειών, η οποία έχει θεσπιστεί με τον νόμο 2940/2001 του ΠΑΣΟΚ, να γίνεται απόπειρα να παραποιηθεί, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις που καλλιεργούν την σκανδαλολογία.
»Τα συγκεκριμένα έργα, του Μαλιακού και της Παράκαμψης Αγρινίου, δημοπρατήθηκαν αντίστοιχα το Μάιο και τον Ιούλιο του 2003, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, με το μαθηματικό τύπο. Τα έργα μπλοκαρίστηκαν από προσφυγές της εταιρείας ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ και μάλιστα το Συμβούλιο της Επικρατείας δέχτηκε τις αιτήσεις αναστολής που έκανε.
»Στη συνέχεια, οι κατασκευαστικές εταιρείες ΑΘΗΝΑ και ΤΕΡΝΑ που είχαν αναδειχθεί ως ανάδοχοι των έργων αυτών με το μαθηματικό τύπο, προκειμένου να εξασφαλίσουν κατακύρωση του έργου, έκαναν κοινοπραξία με τη ΜΗΧΑΝΙΚΗ, νόμιμα βάσει του ν.2940/2001 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Με τον ίδιο νόμο τώρα γίνεται μία νέα κοινοπραξία, μεταξύ των εταιρειών ΑΚΤΩΡ και ΑΘΗΝΑ, στο αεροδρόμιο Μακεδονία.
»Ένα είναι δεδομένο, ότι οι εργολάβοι καθορίζουν τις σχέσεις τους ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Και ερωτώ: Είναι δυνατόν το ΥΠΕΧΩΔΕ να παρεμβαίνει σε αυτή την διαδικασία; Αυτό δεν θα ήταν, προφανώς, το πραγματικό σκάνδαλο αν συνέβαινε; Τι ζητούν λοιπόν; Να μην εφαρμόζουμε τον δικό τους νόμο ή να τον αλλάξουμε; Τον βελτιώσαμε, αλλά δεν τον αλλάζουμε, διότι αυτά που προβλέπει για τις κοινοπραξίες είναι υπέρ των έργων και των κανόνων της ελεύθερης οικονομίας και ισχύουν και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
»Το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν μπορεί να παρεμβαίνει -και δεν παρεμβαίνει- στις σχέσεις μεταξύ των εργολάβων. Σήμερα δεν γίνονται πια αυτά».
ΠΑΣΟΚ: «Ο κόσμος βοά»
Νωρίτερα την Τρίτη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος για θέματα ΥΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Σπηλιόπουλος, σχολίαζε σχετικά με την ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ (18/10/05) για τη συζήτηση που έγινε στο συντονιστικό όργανο του ΠΑΣΟΚ για το κτηματολόγιο και τα δημόσια έργα:
«Το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ απαντά σε διαρροές προς τον Τύπο, όταν νωρίς το απόγευμα δώσαμε επίσημα στη δημοσιότητα τις θέσεις μας για την κατάσταση που επικρατεί τόσο στο Εθνικό Κτηματολόγιο όσο και στα Δημόσια Έργα.
»Ο κ. Σουφλιάς μονότονα αλλά χωρίς να πείθει πλέον κανέναν, αναφέρεται στον βρώμικο μαθηματικό τύπο και ότι, δήθεν με τον μαθηματικό τύπο που εφαρμόζετο επί ΠΑΣΟΚ έδιναν τα έργα όπου ήθελαν.
»Την ίδια ώρα, όμως, γύρω του ο κόσμος βοά για ανεπάρκειες, καθυστερήσεις, μεθοδεύσεις, αναποτελεσματικότητα και απαράδεκτη ισχυρογνωμοσύνη. Ο ίδιος βέβαια δεν μπορεί ή δεν θέλει να το παραδεχθεί αυτό, αν και γνωρίζει ότι η αλήθεια είναι άλλη.
»Ο κ. Σουφλιάς αντί να ασχολείται με ανύπαρκτες διαρροές είναι καλύτερα να ασχοληθεί με τα επίσημα κείμενα που δόθηκαν στη δημοσιότητα και να απαντήσει επ αυτών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο σκηνοθέτης του Melania διαψεύδει οποιαδήποτε σχέση με τον Τζέφρι Έπσταϊν μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών μαζί του
- Οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να παίρνουν σοβαρά την προστασία των δεδομένων τους – Η εικόνα στην Ελλάδα
- ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στη Χίο: Μια πρακτική που συστηματικά αναπαράγει θανάτους
- Βανδάλισαν σύμβολο της Επιδαύρου
- Νέα Πέραμος: Τι «βλέπει» το Ανθρωποκτονιών πίσω από την εκτέλεση του 27χρονου
- Ιστορική εμπορική συμφωνία για τη Ρίβερ Πλέιτ: 110 εκατομμύρια δολάρια έσοδα σε δέκα χρόνια


