Προληπτικά μέτρα στην Κούβα εν όψει της άφιξης του κυκλώνα Βίλμα
Προληπτικά μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται η εκκένωση περιοχών, λαμβάνει η Κούβα εν όψει της άφιξης του κυκλώνα Βίλμα (κατηγορίας 2). Περισσότεροι από 5.000 πολίτες απομακρύνθηκαν από νότιο τμήμα της Κούβας προς ασφαλέστερες περιοχές. Απειλείται και το Μεξικό.
31
Προληπτικά μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται η εκκένωση περιοχών, λαμβάνει η Κούβα εν όψει της άφιξης του κυκλώνα Βίλμα. Περισσότεροι από 5.000 πολίτες μεταφέρθηκαν την Τρίτη από τις εστίες τους από το νότιο τμήμα της Κούβας σε ασφαλέστερες περιοχές. Απειλείται και το Μεξικό.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης ο κυκλώνας αναβαθμίστηκε περαιτέρω σε κατηγορία 2 με ανέμους που φθάνουν τα 161 χιλιόμετρα την ώρα. Μετά το πέρασμα της «Βίλμα» από τη δυτική Κούβα, υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να φθάσει το Σαββατοκύριακο στον Κόλπο του Μεξικού και τη Φλόριντα, επισημαίνει το BBC.
Αν και η «Βίλμα» βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά από την Κούβα, περίπου 400 χιλιόμετρα από το νοτιανατολικό της τμήμα, έχει ήδη προκαλέσει πλημμύρες και κατολισθήσεις, ενώ 220 κατοικίες έπαθαν ζημιές και πέντε εξ αυτών κατέρρευσαν στις περιοχές Σαντιάγο της Κούβας, Γκουάμα και Τέτκερ Φρέντε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.
Περίπου 5.200 άτομα έχουν μεταφερθεί από τις επαρχίες Γκουαντάναμο, Γκράνμα και Σαντιάγο της Κούβας και πάνω από πέντε χιλιάδες σπουδαστές που μετείχαν σε αγροτικές εργασίες κοντά στο Σαντιάγο έμειναν χωρίς στέγη.
Το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Κούβας συνέστησε στον πληθυσμό να παρακολουθεί με προσοχή όλα όσα αναφέρονται από τις αρχές για τον κυκλώνα που ενδέχεται να τοποθετηθεί στην κατηγορία 3, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα από το αρμόδιο Κέντρο στο Μαϊάμι.
Η Κούβα επλήγη τον Ιούλιο από τον κυκλώνα Ντένις με απολογισμό 16 νεκρούς και περίπου 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια ζημιές. Οι κυκλώνες Κατρίνα και Ρίτα προκάλεσαν στη νήσο καταρρακτώδεις βροχές που σάρωσαν την Κούβα από άκρη σε άκρη καθώς και πολλές υλικές ζημιές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση ναρκωτικών στην Αττική
- Ινδία: Στους 23 οι νεκροί από την έκρηξη στο παράνομο ανθρακωρυχείο της Μεγαλάγια – Συνεχίζονται οι έρευνες
- Πολωνία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης – Έχει λάβει πολιτικό άσυλο από τον Όρμπαν
- Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση το 2012 στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη
- Κυριάκος Βελόπουλος: Εθνικό παραλήρημα σε ζωντανή μετάδοση – Κολωνός, PSI, Tρόικα, Έπσταϊν και η Lady Gaga σε ρόλο έκπληξη
- Davis Cup: Έτοιμη η Εθνική για το tie με το Μεξικό – Το πρόγραμμα των αγώνων

