Τον επόμενο αντίπαλο του Μπερλουσκόνι εκλέγουν οι Ιταλοί
Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι Ιταλοί προκειμένου να αναδείξουν τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης που θα αναμετρηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Φαβορί ο Ρομάνο Πρόντι.
43
Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή οι Ιταλοί προκειμένου να αναδείξουν τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης που θα αναμετρηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η σημερινή ψηφοφορία εκτιμάται από πολλούς ως το πρώτο βήμα του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι στην εκστρατεία για την απομάκρυνση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν, που επικράτησε του Μπερλουσκόνι στις εκλογές του 1996, θεωρείται, άλλωστε, το φαβορί στις προκριματικές εκλογές, που διεξάγονται μεταξύ συνολικά επτά υποψηφίων από το φάσμα της Αριστεράς.
Περίπου δέκα χιλιάδες εκλογικά κέντρα άνοιξαν σε όλη την χώρα από τις 8 το πρωί (τοπική ώρα) και θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 10 το βράδυ (τοπική ώρα).
Ινστιτούτα δημοσκοπήσεων υπολογίζουν ότι στις εκλογές θα λάβουν μέρος ένα εκατ. Ιταλοί ψηφοφόροι. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργά απόψε το βράδυ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση ναρκωτικών στην Αττική
- Ινδία: Στους 23 οι νεκροί από την έκρηξη στο παράνομο ανθρακωρυχείο της Μεγαλάγια – Συνεχίζονται οι έρευνες
- Πολωνία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης – Έχει λάβει πολιτικό άσυλο από τον Όρμπαν
- Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση το 2012 στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη
- Κυριάκος Βελόπουλος: Εθνικό παραλήρημα σε ζωντανή μετάδοση – Κολωνός, PSI, Tρόικα, Έπσταϊν και η Lady Gaga σε ρόλο έκπληξη
- Davis Cup: Έτοιμη η Εθνική για το tie με το Μεξικό – Το πρόγραμμα των αγώνων

