Στους 162 οι νεκροί στην Κεντρική Αμερική από το πέρασμα του κυκλώνα Σταν
Κατολισθήσεις, πλημμύρες και καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις από τον κυκλώνα Σταν στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 162 ανθρώπων στην Κεντρική Αμερική. Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί δραματικά.
38
Κατολισθήσεις, πλημμύρες και καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις από τον κυκλώνα Σταν στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 162 ανθρώπων στην Κεντρική Αμερική, όπως αναφέρουν πηγές των σωστικών συνεργείων.
Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις έπληξαν τα ορεινά χωριά, αλλά και τις παραγκουπόλεις σε αρκετές περιοχές στην Κεντρική Αμερική, προκαλώντας μεγάλες κατολισθήσεις.
Ο αριθμός των θυμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε το τελευταίο 24ωρο, καθώς υπερχείλισαν αρκετά ποτάμια στο νότιο Μεξικό και τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν 42 ανθρώπους που είχαν ταφεί κάτω από τόνους λάσπης σε απομακρυσμένα χωριά στη Γουατεμάλα.
Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί δραματικά.
Στο Ελ Σαλβαδόρ έχασαν τη ζωή τους 62 άτομα, στη Γουατεμάλα 79 άνθρωποι και άλλοι 21 στο Μεξικό, στη Νικαράγουα και την Ονδούρα.
Η τραγωδία επανέφερε στη μνήμη των κατοίκων της περιοχής το χτύπημα του κυκλώνα Μιτς, το 1998, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 10.000 άνθρωποι, κυρίως στην Ονδούρα και τη Νικαράγουα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Νάνα Μούσχουρη: Η Γαλλία υποκλίνεται στο λευκό ρόδο της Αθήνας – Βράβευση στα Victoires d’honneur 2026
- «Τα 100 εκατ. ευρώ δεν συγκινούν την Μπάγερν για τον Καρλ»
- «Είναι αυτά τα παιδιά εισβολείς;»: Αιχμηρή απάντηση Αποστολόπουλου σε Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο
- Ευρώ: Το… roadmap για μια Ευρώπη ενιαία και ισχυρή
- Κρήτη: Το σπαρακτικό αντίο της κόρης στη μητέρα της που χάθηκε στο φονικό τροχαίο στον ΒΟΑΚ
- Έξι νεκροί σε Ισπανία – Πορτογαλία από την καταιγίδα Λεονάρντο – Τεράστιες ζημιές στο Μαρόκο
