Δημιουργούνται πέντε «υπερπεριφέρειες» εν όψει του ΔΚΠΣ
Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία πέντε «υπερπεριφερειών» οι οποίες θα διαχειριστούν πόρους του ΔΚΠΣ. Δεν θίγονται οι 13 διοικητικές περιφέρειες, διευκρινίζει ο κ. Πρ.Παυλόπουλος.
28
Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη δημιουργία πέντε «υπερπεριφερειών» οι οποίες θα διαχειριστούν σημαντικούς πόρους του ΔΚΠΣ.
Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είχε το πρωί της Δευτέρας συνεργασία με τον πρωθυπουργό για το ζήτημα, διευκρίνισε ότι δεν θίγονται οι 13 διοικητικές περιφέρειες και διέψευσε ότι υπάρχει θέμα για αλλαγές περιφερειαρχών.
Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι για τη διαχείριση κοινοτικών πόρων θα πρέπει να ενισχυθεί και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Το πλαίσιο των Αναπτυξιακών Υπερπεριφερειών δεν θίγει τις 13 Διοικητικές Περιφέρειες που υπάρχουν σήμερα. Όμως, και αυτές πρέπει να ενισχυθούν, δεδομένου ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε ό,τι αφορά την εκτέλεση, μαζί με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι είναι και οι κύριοι αποδέκτες του Δ ΚΠΣ», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο πρωθυπουργός προτίθεται να καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου για να συζητήσουν το πρόβλημα της Ολυμπιακής, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν αρνείται να ακούσει προτάσεις αλλά η αντιπολίτευση, όπως είπε, δεν τις διαθέτει.
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο κ. Παυλόπουλος ανάφερε ότι η ρύθμιση για την εκλογή δημάρχων από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό «κάτω του 50%», όπως είπε, θα ψηφιστεί μέσα στο Νοέμβριο. Το ακριβές ποσοστό εκλογής των τοπικών αρχόντων θα καθοριστεί μετά το διάλογο, πρόσθεσε.
Συνεργασία με τον κ. Κώστα Καραμανλή είχε στο Μέγαρο Μαξίμου και ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας ενόψει και της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες απο την Τρίτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τέμπη: «Υπήρχε φωτιά κοντά μας, αδιανόητα τυχερή που ζω» – Η ανατριχιαστική μαρτυρία της Ελευθερίας Δρίγκα
- Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βγάζει από τον «πάγο» την εμπορική συμφωνία ΕΕ – ΗΠΑ
- Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: Το 3-0 από τον Ζέλσον Μαρτίνς με προβολή (vid)
- Από τα reality στην πολιτική: Η Σάρον Όσμπορν «γλυκοκοιτάζει» το δημαρχείο του Μπέρμιγχαμ
- Στα άκρα η κόντρα Κίνας – Παναμά για τα λιμάνια της διώρυγας
- Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη – Εξαφανίστηκε 14χρονος από δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων

