
Η ΕΕ δεν μπορεί να διαπραγματευτεί ειδική σχέση με την Τουρκία, λέει ο Κ.Καραμανλής
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να κάνει πίσω και να διαπραγματευτεί μια «ειδική σχέση» με την Τουρκία, επισημαίνει, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Παρασκευή στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
71
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να κάνει πίσω και να διαπραγματευτεί μια «ειδική σχέση» με την Τουρκία, επισημαίνει, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Παρασκευή στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
«Η ΕΕ αναγνώρισε την Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρα το 1999, χωρίς να διατυπώσει κάποιες επιφυλάξεις αυτού του τύπου. Ο διάλογος είναι θεμιτός, αλλά δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε το παρελθόν. Η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει την αξιοπιστία της» τονίζει στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός.
«Θα ήταν μήπως δίκαιο ή ακόμη και έντιμο να πούμε στην Τουρκία ότι αυτό που της προτείνουμε σήμερα δεν είναι ακριβώς αυτό που της προτείναμε πριν από έξι χρόνια;» διερωτάται, προσθέτοντας ότι ο εξευρωπαϊσμός της Τουρκίας είναι «προς το συμφέρον όλων, και ιδιαίτερα της Ελλάδας».
Σύμφωνα με τα αποσπάσματα της συνέντευξης που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο κ. Καραμανλής υπενθυμίζει ότι «κάθε εμπόδιο που δημιουργεί η Τουρκία σχετικά με την αναγνώριση της Κύπρου θα αποτελούσε πρόβλημα για τη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», που πρόκειται να ξεκινήσουν στις 3 Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τι έδειξε μια νέα έρευνα για τη μεσογειακή διατροφή;
- Ανεβαίνει ο υδράργυρος – Καλοκαιρινός ο καιρός και σήμερα
- Γυναίκες ξαναγράφουν την ιστορία στη Wikipedia: Ένας αγώνας ενάντια στην ανισότητα
- Σε έχω δει, κάπου σε ξέρω: Η επιστήμη γνωρίζει γιατί ξεχνάμε εύκολα τα ονόματα κάποιων
- Κυπριακό χωριό πουλήθηκε σε ισραηλινή εταιρεία – Οι περιβαλλοντικοί και πολιτικοί προβληματισμοί
- Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για τον χανταϊό που ξέσπασε στο MV Hondius;



