Τριγμοί στην ένωση Σερβίας-Μαυροβουνίου λόγω κατηγοριών διαφθοράς κατά Μάροβιτς
Με απόσυρση του προσωπικού του από τους θεσμούς της ένωσης με τη Σερβία απειλεί το Μαυροβούνιο έπειτα από την κατηγορία για διαφθορά που διατύπωσε Σέρβος υπουργός εναντίον του προέδρου της ένωσης Σβέτοβαρ Μάροβιτς, ο οποίος κατάγεται από το Μαυροβούνιο.
51
Με απόσυρση του προσωπικού του από τους θεσμούς της ένωσης με τη Σερβία απειλεί το Μαυροβούνιο έπειτα από την κατηγορία για διαφθορά που διατύπωσε Σέρβος υπουργός εναντίον του προέδρου της ένωσης Σβέτοβαρ Μάροβιτς, ο οποίος κατάγεται από το Μαυροβούνιο.
Η ένωση Σερβίας-Μαυροβουνίου δέχεται επί μακρόν επιθέσεις από επικριτές σε αμφότερες τις δημοκρατίες, οι οποίοι καταγγέλλουν έναν γάμο συγκατάβασης καταδικασμένο σε διαζύγιο… Και τώρα, μία κλιμακούμενη πολιτική διαμάχη δημιουργεί αμφιβολίες κατά πόσο η ένωση μπορεί να διαρκέσει λίγους μήνες ακόμη, επισημαίνει το Reuters.
«Εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός η αποχώρηση του προσωπικού του Μαυροβουνίου από τους θεσμούς της ένωσης είναι βέβαιη» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου Πρέντραγκ Μπόσκοβιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Fonet, το οποίο δεν διευκρίνισε εάν ενδεχόμενη απόσυρση προσωπικού θα αφορά και τους Μαυροβούνιους υπουργούς.
Ο Σέρβος υπουργός Οικονομικών Μλάντιαν Ντίνκιτς κατηγόρησε τον πρόεδρο Σβέτοβαρ Μάροβιτς ότι εμπλέκεται άμεσα σε σκάνδαλο σχετικά με την αγορά προμηθειών για τον στρατό. Απορρίπτοντας ως «κατασκευάσματα» τις κατηγορίες, ο Μάροβιτς κατηγόρησε τον Ντίνκιτς ότι θέλει να «καταστρέψει τους θεσμούς της ένωσης Σερβίας-Μαυροβουνίου».
Ο Σβέτοβαρ Μάροβιτς θα προσπαθήσει για την εξεύρεση λύσης στην υπόθεση αυτή μαζί με «υπεύθυνους και λογικούς ανθρώπους στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο» δήλωσε το Σάββατο στενός συνεργάτης του Μαυροβούνιου προέδρου της ένωσης Σερβίας-Μαυροβουνίου, ο οποίος έχει αφήσει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο παραίτησης.
«Δεν ένοιωθα άνετα σε αυτή τη θέση για πολύ καιρό και η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολη. Εάν χρειάζεται ένα θύμα προς όφελος των καλών σχέσεων μεταξύ της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, συμφωνώ σε αυτό» δήλωνε με νόημα την Παρασκευή ο Μάροβιτς.
Το Associated Press μεταδίδει πως πρόεδρος του Μαυροβουνίου Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, υπέρμαχος της ανεξαρτησίας, κάλεσε το Σάββατο σε διατήρηση της ηρεμίας και ανεξάρτητη διευρεύνηση του σκανδάλου με τις προμήθειες όπλων δίχως πολιτικές προεκτάσεις και διαμάχες…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπενίτεθ: «Να βελτιωθούμε γιατί ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος»
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Η ιστορία πίσω από τον σχεδιασμό των εντυπωσιακών στολών της Αϊτής
- Βαίνουν προς το τέλος τους οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες;
- Ο Ανδρουλάκης απάντησε με Tik Tok στο viral βίντεο νεαρής για την τρέλα που επικρατεί στα ενοίκια
- Βόλος: Τη Δευτέρα απολογείται η μητέρα που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία – Είχε 9 φωτογραφίες της 7χρονης κόρης στο κινητό
- Αίγιο: Βίντεο-ντοκουμέντο από κινηματογραφική διάρρηξη κοσμηματοπωλείου