Οικονομική βοήθεια «χωρίς προηγούμενο» υπόσχεται ο Μπους στους πολίτες της Ν.Ορλεάνης
Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την αποκατάσταση των πληγέντων από τον τυφώνα Κατρίνα έδωσε ο Μπους στη διάρκεια διαγγέλματος από τη Νέα Ορλεάνη. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραδέχθηκε την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.
30
Τη διαβεβαίωση ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την αποκατάσταση των πληγέντων του τυφώνα Κατρίνα έδωσε ο Τζορτζ Ο. Μπους στη διάρκεια διαγγέλματος. «Η Αμερική δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς τη Ν.Ορλεάνη» είπε χαρακτηριστικά.
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ξαναστήσουμε τις κοινότητες που υπήρχαν σε όλη την περιοχή που επλήγη. Θα μείνουμε εδώ όσο διάστημα χρειαστεί. Δεν είναι δυνατόν να φανταστούμε την Αμερική χωρίς τη Νέα Ορλεάνη και αυτή η σπουδαία πόλη θα γεννηθεί και πάλι.
» Είμαστε έτοιμοι να δαπανήσουμε τα περισσότερα χρήματα που έχουν ποτέ δαπανηθεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Έτσι, όταν όλα τα έργα τελειώσουν, οι πολίτες θα νιώθουν υπερήφανοι για την πόλη τους» τόνισε.
Παράλληλα, αναγνώρισε ότι η κινητοποίηση των Ομποσπονδιακών Αρχών δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε να είναι, για να εξηγήσει: «Δεν ήταν μια φυσιολογική καταστροφή και τα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυτού του είδους την καταστροφή».
Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι όλα τα μέλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια και κάλεσε τους Αμερικανούς να κάνουν και αυτοί ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την πόλη και τους συμπολίτες τους.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας έχει ήδη ζητήσει από τις Αρχές όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας να επανεξετάσουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, λαμβάνοντας πλέον υπόψη τους την καταστροφή του τυφώνα στη Νέα Ορλεάνη και τον Μισισιπί.
«Η ανασυγκρότηση της περιοχής που επλήγη είναι πλέον η μεγάλη εθνική επιχείρηση. Καλώ όλους τους Αμερικανούς να παίξουν το δικό τους ρόλο σε αυτή την υπόθεση» υπογράμμισε.
Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης είχε ανακοινώσει ότι σταδιακά από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η επιστροφή των πολιτών της Νέας Ορλεάνης στα σπίτια τους.
Περίπου 485.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, ενώ οι πρώτοι 180.000 επέστρεψαν χτες στα σπίτια τους.
Πάντως, η εικόνα που αντικρύζουν δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρυντική, ενώ οι Αρχές υπολογίζουν ότι το 40% της πόλης εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το νερό.
Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό ο αριθμός των θυμάτων του τυφώνα φτάνει τους 792.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Για αυτό αλλάζει πρόεδρο η Μπαρτσελόνα
- Η Μάργκο Ρόμπι φόρεσε ένα δερμάτινο σετ μεγαλύτερο σε ηλικία από αυτήν – Αλλά τα παπούτσια της έκλεψαν την παράσταση
- Ουκρανία: Μειώνουν την πυρηνική παραγωγή λόγω επιθέσεων – Χτύπημα Κιέβου σε ρωσικό εργοστάσιο πυραυλικού καυσίμου
- Ο EFSA υπέρ του εμβολιασμού για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – «Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη η κυβέρνηση», λέει ο Β. Κόκκαλης
- Αβέβαιο το μέλλον του Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ: «Ψάχνεται να φύγει» (pic)
- Greek Tax Filings: Which 18-Year-Olds Must File in 2026
