51

Συλλογική διεθνή δράση με επίκεντρο τον ΟΗΕ ζητά ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, την οποία χαρακτηρίζει από ιδεολογικής άποψης ως διάδοχη κατάσταση του ναζισμού. Ο Ρώσος πρόεδρος καλεί σε προσαρμογή του Οργανισμού στη νέα ιστορική πραγματικότητα.

«Είμαι πεισμένος ότι στις ημέρες μας η βασική πρόκληση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες είναι η τρομοκρατία, καθώς αποτελεί πρόκληση και όσον αφορά την ανάπτυξη κρατών και λαών» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής στον ΟΗΕ για τα 60χρονα του διεθνούς Οργανισμού.

«Γι αυτό, λοιπόν, και ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να είναι στο επίκεντρο του συντονισμού και της διεθνούς συνεργασίας στη [συλλογική] μάχη κατά της τρομοκρατίας, που από ιδεολογικής πλευράς είναι διάδοχη του ναζισμού» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Επιπλέον, το Συμβούλιο Ασφάλειας πρέπει να επιλαμβάνεται των παλαιών περιφερειακών συγκρούσεων, των οποίων αληθινά παράσιτα έχουν γίνει οι τρομοκράτες και οι εξτρεμιστές όλων των ειδών» συμπλήρωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Πρέπει, όμως, ο ΟΗΕ να προσαρμοστεί πλέον στη νέα ιστορική πραγματικότητα, αυτήν του 21ου αιώνα. Αυτό, μάλιστα, πρέπει να γίνει στο τέλος μίας διαδικασίας καθεαυτό εποικοδομητικής, αλλά και ικανής να ενώσει παρά να διαιρέσει, στη βάση των μαθημάτων που έχει πάρει ο ΟΗΕ και όλων των θετικών εμπειριών του» συνέχισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό