Νίκη του κεντροαριστερού συνασπισμού στις βουλευτικές εκλογές της Νορβηγίας
Πολιτική αλλαγή ψήφισαν οι πολίτες της Νορβηγίας στις βουλευτικές εκλογές. Ο κεντροαριστερός συνασπισμός υπό τον 46χρονο Γενς Στόλτενμπεργκ επικράτησε του κεντροδεξιού συνασπισμού, του οποίου ηγείτο ο απερχόμενος πλέον πρωθυπουργός Χίελ Μπόντεβικ.
30
Πολιτική αλλαγή ψήφισαν οι πολίτες της Νορβηγίας στις βουλευτικές εκλογές. Ο κεντροαριστερός συνασπισμός υπό τον 46χρονο Γενς Στόλτενμπεργκ επικράτησε του κεντροδεξιού συνασπισμού, του οποίου ηγείτο ο απερχόμενος πλέον πρωθυπουργός Χιελ Μάγκνε Μπόντεβικ.
Με καταμετρημένο το σύνολο σχεδόν των των ψήφων, το Εργατικό Κόμμα και οι σύμμαχοί του, η Σοσιαλιστική Αριστερά και το Κεντρώο Κόμμα, εξασφαλίζουν 88 από τις 169 έδρες του Κοινοβουλίου.
«Υποσχεθήκαμε μια καθαρή πλειοψηφία στη χώρα και αυτό θα της δώσουμε» τόνισε ο Στόλτενμπεργκ.
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση και το δεξιό Κόμμα της Προόδου εξασφαλίζουν από κοινού 81 έδρες στη νέα Βουλή. Οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Συντηρητικοί είδαν τα ποσοστά τους να μειώνονται σημαντικά σε σύγκριση με τις εκλογές του 2001, ενώ οι Φιλελεύθεροι διατηρούν τη δύναμή τους.
Το Κόμμα της Προόδου, με 37 έδρες, αναδεικνύεται στη δεύτερη πολιτική δύναμη της Νορβηγίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Για αυτό αλλάζει πρόεδρο η Μπαρτσελόνα
- Η Μάργκο Ρόμπι φόρεσε ένα δερμάτινο σετ μεγαλύτερο σε ηλικία από αυτήν – Αλλά τα παπούτσια της έκλεψαν την παράσταση
- Ουκρανία: Μειώνουν την πυρηνική παραγωγή λόγω επιθέσεων – Χτύπημα Κιέβου σε ρωσικό εργοστάσιο πυραυλικού καυσίμου
- Ο EFSA υπέρ του εμβολιασμού για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – «Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη η κυβέρνηση», λέει ο Β. Κόκκαλης
- Αβέβαιο το μέλλον του Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ: «Ψάχνεται να φύγει» (pic)
- Greek Tax Filings: Which 18-Year-Olds Must File in 2026
