Γυμναστική και υγιεινή διατροφή επιβραδύνουν την εξασθένηση της μνήμης
Δουβλίνο: Η υγιεινή και πλούσια σε ψάρια διατροφή καθώς και ο δραστήριος τρόπος ζωής δεν κάνουν καλό μόνο στην καρδιά αλλά προλαμβάνουν και την απώλεια μνήμης, που σχετίζεται με τη γήρανση, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Εταιρίας για την Πρόοδο της Επιστήμης.
Δουβλίνο: Η υγιεινή και πλούσια σε ψάρια διατροφή καθώς και ο δραστήριος τρόπος ζωής δεν κάνουν καλό μόνο στην καρδιά αλλά προλαμβάνουν και την απώλεια μνήμης, που σχετίζεται με τη γήρανση, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Εταιρίας για την Πρόοδο της Επιστήμης.
Σύμφωνα με τον Δρ Ιαν Ρομπερτσον του Ινστιτούτου Νευροεπιστημών του Κολεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου, υπάρχουν σημαντικές επιστημονικές αποδείξεις, ειδικά μετά τα 50 χρόνια ζωής ότι ο βαθμός διατήρησης των πνευματικών ικανοτήτων εξαρτάται από μερικούς απλούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.
Τα άτομα που παραμένουν σωματικά δραστήρια, αποφεύγουν τα υψηλά επίπεδα άγχους και έχουν πλούσια κοινωνική ζωή είναι καλύτερα εξοπλισμένα να αντιμετωπίσουν την πνευματική γήρανση. Η πνευματική διέγερση, η εκμάθηση νέων πραγμάτων και η νεανικότητα στη σκέψη επίσης συμβάλουν στην πρόληψη της απώλειας της μνήμης.
Έρευνα που διενεργήθηκε από τη συνεργάτιδα του Δρ Ρομπερτσον, Δρ Μαρίνα Λιντς έδειξε ότι η υγιεινή διατροφή είναι επίσης στοιχείο κλειδί στην πνευματική εγρήγορση. Το ιχθυέλαιο μειώνει την κυτταρική φλεγμονή, η οποία προάγει την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών.
Μελέτες έχουν αποδείξει τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες όπως και την επανορθωτική ποιότητα των ω-3 λιπαρών οξέων, των σημαντικών αυτών λιπαρών οξέων που εντοπίζονται σε προϊόντα όπως το μουρουνέλαιο και τα λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος, ο σολομός και ο κολιός.
Είναι ήδη γνωστό ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα προστατεύουν τον εγκέφαλο από τη βλάβη που του προκαλεί η νόσος Αλτσχάιμερ, τώρα όμως σχετίζονται και με τη διατήρηση υγιούς καρδιάς και αρθρώσεων.
Η Δρ Λιντς προσθέτει ότι η μεγαλύτερη έκπληξη είναι ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα δεν αντικαθιστούν μόνο αντιφλεγμονώδεις παράγοντες του οργανισμούπου εκλείπουν με την πάροδο του χρόνου, αλλά αντιμάχονται και την αύξηση χημικών ουσιών που προκαλούν κυτταρική φλεγμονή.
health.in.gr
- Καραμανλής: Τα «μάτια» του Μαξίμου στον πρώην πρωθυπουργό και τους αγρότες
- Ο Κόντε(ς) και ο «βασιλιάς» της Νάπολι
- Οι εργαζόμενοι στο μουσείο του Λούβρου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας – Πότε ξεκινά
- Μετανάστευση: Οι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν για τις απελάσεις – Ανησυχούν οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Θα προκύψει, με αποδείξεις, ποιοι και γιατί ευθύνονται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
- Super League: Το πρόγραμμα ως το τέλος της κανονικής διάρκειας



