51

Στο νοσοκομείο Βαλ ντε Γκρας της γαλλικής πρωτεύουσας εισήχθη ο Ζακ Σιράκ, καθώς παρουσίασε ελαφρά διαταραχή στην όραση οφειλόμενη σε μικρό αγγειακό επεισόδιο. Ο πρόεδρος της Γαλλίας αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για διάστημα μίας εβδομάδας.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εισήχθη χθες [Παρασκευή] το βράδυ στο νοσοκομείο Βαλ ντε Γκρας με ένα μικρό αγγειακό επεισόδιο, το οποίο προκάλεσε μία ελαφρά διαταραχή στην όραση, η οποία αναμένεται να εξαφανισθεί σε μερικές ημέρες» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Ζακ Σιράκ θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο για διάστημα μίας εβδομάδας περίπου.

Από την πλευρά του, το γραφείο της γαλλικής Προεδρίας επιβεβαίωσε ότι ο Ζακ Σιράκ βρίσκεται στο νοσοκομείο και προσέθεσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις του για την επόμενη εβδομάδα.

Για «μικρό αγγειακό επεισόδιο» που προκάλεσε πρόβλημα στην όραση του Ζακ Σιράκ έκανε λόγο και ο Γάλλος πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν, όπως μεταδίδει το Reuters.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ