
Υπέρ μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας τάσσεται η Βιέννη
Η Αυστρία πρόκειται να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σκεφτεί μια εναλλακτική, πιό «ρεαλιστική λύση», από την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ανακοίνωσε την Τρίτη η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Ούρσουλα Πλάσνικ.
38
Η Αυστρία πρόκειται να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σκεφτεί μια εναλλακτική, πιό «ρεαλιστική λύση», από την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ανακοίνωσε την Τρίτη η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Ούρσουλα Πλάσνικ.
«Στην παρούσα κατάσταση, η πλήρης ένταξη δεν θα πρέπει να είναι ο μόνος στόχος. Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει επίσης να προβλέπουν και μια εναλλακτική λύση ή ενδιάμεσες λύσεις, στην περίπτωση που η Ένωση δεν έχει τη δυνατότητα να δεχτεί την Τουρκία ή στην περίπτωση που η χώρα αυτή δεν πληροί όλα τα κριτήρια ένταξης» γράφει η κ. Πλάσνικ στους ομολόγους της τής ΕΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αυστριακού υπουργείου Εξωτερικών.
Οι επικεφαλής της διπλωματίας των 25 χωρών μελών της ΕΕ θα συναντηθούν το Σαββατοκύριακό στο Νιούπορτ της Βρετανίας, στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών.
Εάν η είσοδος στην ΕΕ είναι πιθανή στο μέλλον, η εναλλακτική λύση θα ήταν η εταιρική σχέση, η οποία να επεκταθεί πέραν των ισχυουσών συμφωνιών ένταξης, προσθέτει η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών.
«Θα δημιουργηθεί μια τουρκο-ευρωπαϊκή κοινότητα στα μέτρα τους, η οποία μεσοπρόθεσμα θα εξελιχθεί σε έναν πιο ρεαλιστικό στόχο τόσο για την Τουρκία όσο και για τα κράτη μέλη της ΕΕ» επισημαίνει η κ. Πλάσνικ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τελευταία σφυγμομέτρηση στην Αυστρία (Ιούλιος), μόνο το 10% των πολιτών τάσσονται υπέρ της μελλοντικής ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ενώ και όλες οι πολιτικές παρατάξεις στη χώρα δείχνει διστακτικότητα ως προς το ζήτημα αυτό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ευρώ: Τι πρέπει να κάνετε αν βρείτε ένα πλαστό χαρτονόμισμα
- Η Άρσεναλ σκέφτεται να κάνει το μεγαλύτερο λάθος της… ιστορίας της
- Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο ΙΧ του Δημ. Καρώνη
- Τρίτη φορά που πέφτει θύμα διάρρηξης ο Νικολό Ζανιόλο της Ουντινέζε! «Δεν ήμουν σπίτι! Μακάρι να ήμουν»
- Η Aν Χάθαγουεϊ αφήνει πίσω της την ιδέα της τελειότητας – Πιο ζωντανή, πιο σίγουρη, πιο περιζήτητη
- Κυβέρνηση – ΠΑΣΟΚ: Ο «αδικαιολόγητος εκνευρισμός» και η «’υπόγα’ του Μαξίμου» – Χτυπάει «κόκκινο» η πολιτική αντιπαράθεση

