30

Μία ακόμα τραγωδία με θύματα Αφρικανούς μετανάστες στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας. Επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στη συνοικία Μαραί. Στο κτίριο διέμεναν 12 οικογένειες από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) στο κλιμακοστάσιο του πενταόροφου κτιρίου.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα αγοράκι, το οποίο υπέκυψε στο νοσοκομείο Νεκέρ. Το παιδί είχε πέσει στο κενό από τον τέταρτο όροφο του κτιρίου, προκειμένου να σωθεί.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του 3ου διαμερίσματος του Παρισιού, Πιερ Εντενμπόμ, στο κτίριο διέμεναν οικογένειες μεταναστών από την Ακτή Ελεφαντοστού. «Εδώ και χρόνια τονίζαμε ότι οι συνθήκες διαβίωσης στο κτίριο ήταν απαράδεκτες» δήλωσε.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, δεκάδες ασθενοφόρα και προσωπικό από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Αλλα έντεκα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό