Tέλος στο μονοπώλιο της ΝΕΛ στο Β.Αιγαίο με απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας
Το «Νήσος Μύκονος» μπαίνει στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του Βορείου Αιγαίου με απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Με την κίνηση αυτή μπαίνει τέλος στο μονοπώλιο της ΝΕΛ. Τα δρομολόγια με το νέο πλοίο θα αρχίσουν σε περίπου δέκα μέρες.
30
Το «Νήσος Μύκονος» ρίχνει στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του Βορείου Αιγαίου το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο της ΝΕΛ. Η απόφαση έρχεται λίγα 24ωρα μετά την ταλαιπωρία που υπέστησαν 594 επιβάτες του «Ταξιάρχης» της ΝΕΛ.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ των Νέων της Πέμπτης, η ΝΕΛ είναι η δεύτερη εταιρεία λαϊκής βάσης που βλέπει τη θέση της να αμφισβητείται. Είχε προηγηθεί η χρεοκοπία της ΔΑΝΕ και η ακινητοποίηση των πλοίων της στο λιμάνι του Πειραιά εδώ και 18 μήνες.
Το «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Seaways ναυπηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου Σκαραμαγκά, έχει μήκος 141 μέτρα, πλάτος 21 και μέγιστη ταχύτητα 27 ναυτικά μίλια. Θα μπορεί να μεταφέρει 2.100 επιβάτες, 300 οχήματα, ενώ διαθέτει 31 καμπίνες.
Τα δρομολόγια με το νέο πλοίο θα ξεκινήσουν σε περίπου δέκα μέρες.
Η ΝΕΛ σχεδιάζει τώρα τη ναύλωση δύο φορτηγών: του «Sea Witch » και του «Aegean Sun», ώστε να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες για τη μεταφορά εμπορευμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δεν είναι ένας πίνακας, αλλά μια πολιτισμική γέφυρα: Γιατί η τέχνη είναι η ήρεμη δύναμη στους τοίχους των πρεσβειών;
- Σχέση: Πέντε σημάδια που «φωνάζουν» red flags
- Πόσο Drama χωράει μέσα σε δύο λεπτά; Οι Ζεντάγια και Ρόμπερτ Πάτινσον είναι το πιο εκρηκτικό ζευγάρι του 2026
- Με πρόληψη τουλάχιστον το 40% των καρκίνων μπορεί να αποφευχθεί
- Κατ’ όνομα ειρήνη – Η Γάζα, η Ριβιέρα του Τραμπ και οι φόβοι μιας νέας Νάκμπα
- Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Εθνική Κοινωνική Συμφωνία


