
Απάντηση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για τις 27 θέσεις εργασίας
Δεν υπήρξε καμία απόρριψη από το ΣτΕ διατάξεων του σχεδίου ΠΔ περί του Οργανισμού του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ούτε έγιναν ειδικές προσλήψεις, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο γγ του υπουργείου Β.Ριζάς.
38
Δεν υπήρξε καμία απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας διατάξεων του σχεδίου ΠΔ περί του Οργανισμού του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ούτε έγιναν ειδικές προσλήψεις, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο γγ του υπουργείου Β.Ριζάς.
Όπως αναφέρει, οι 27 θέσεις προσωπικού δεν είναι νέες θέσεις, αλλά υφιστάμενες προσωποπαγείς, που κατέχονται από υπαλλήλους που υπηρετούν εδώ και αρκετά χρόνια. Οι θέσεις αυτές διατηρούνται με τον νέο Οργανισμό βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ως σύννομη τη διατήρησή τους.
Για τις συνιστώμενες νέες 15 θέσεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διευκρινίζει ότι πρόκειται περί θέσεων προσωπικού με ιδιαίτερα καθήκοντα και αυξημένα τυπικά προσόντα, δηλαδή κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων κ.λπ. Ο κ. Ριζάς τονίζει ότι δεν πρόκειται περί προσλήψεων, αλλά για σύσταση θέσεων, οι οποίες, όταν αποφασισθεί η πλήρωσή τους, θα γίνει βάσει της υφισταμένης νομοθεσίας.
Τέλος, όσον αφορά την Επιτροπή Ειδικών Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, στην οποία θα μετέχουν και εκπρόσωποι άλλων υπουργείων, κατόπιν υποδείξεως του ΣτΕ, διεγράφη από το σχέδιο ΠΔ, επειδή αυτή πρέπει να συγκροτηθεί βάσει της ήδη υφισταμένης ειδικής εξουσιοδοτικής διάταξης του άρθρου 1 του Ν. 3270/04.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Σε «κρίσιμη» κατάσταση βρίσκεται η φυλακισμένη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί
- Στενά του Ορμούζ: Κανένα πλοίο «δεν έχει καταφέρει να σπάσει τον αποκλεισμό», δηλώνουν οι ΗΠΑ
- Μνημείο στην Ουάσιγκτον: «Αψίδα του Θριάμβου των Ηνωμένων Πολιτειών» θα είναι η επίσημη ονομασία του
- Ιράν: Θα βυθίσουμε τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, απειλεί σύμβουλος του Χαμενεΐ
- Ιράν: Η Ουάσιγκτον δεν θα παρατείνει την προσωρινή αναστολή των κυρώσεων για το πετρέλαιο της Ρωσίας
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Τι θα φέρει το πρώτο γεωτρύπανο