Μήνυμα του Π.Μολυβιάτη για τα 60 χρόνια από την υπογραφή του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών
Τον καθοριστικό ρόλο του ΟΗΕ στο σεβασμό θεμελιωδών αρχών, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η προστασία των μειονοτήτων και η αυτοδιάθεση των λαών, υπογραμμίζει ο Π.Μολυβιάτης με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την υπογραφή του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
43
Τον καθοριστικό ρόλο του ΟΗΕ στο σεβασμό θεμελιωδών αρχών, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η προστασία των μειονοτήτων και η αυτοδιάθεση των λαών, υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών Π.Μολυβιάτης με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την υπογραφή του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
«Χάρη στα Ηνωμένα Έθνη, αρχές όπως ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η πρωταρχία του διεθνούς δικαίου, η αυτοδιάθεση των λαών, η προστασία των μειονοτήτων και το δικαίωμα όλων στην ανάπτυξη έγιναν κομμάτι της καθημερινότητάς μας και εφαλτήριο για την πορεία της ανθρωπότητας προς το μέλλον» τονίζει ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι:
«Εξήντα χρόνια μετά, το σύστημα που οικοδομήθηκε πάνω στο Χάρτη των Η.Ε. έχει ανάγκη από ανανέωση. Πρέπει να γίνει πιο δυναμικό και πιο λειτουργικό ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έφερε ο νέος αιώνας».
«Το Σεπτέμβριο, στα Ηνωμένα Έθνη θα συναντηθούν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων όλου του κόσμου σε μια σύνοδο κορυφής που θα θέσει τα θεμέλια για τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού. Η Ελλάδα υποστηρίζει αυτή την προσπάθεια και θα συμβάλει με τις δυνάμεις της για την επιτυχία του εγχειρήματος» καταλήγει ο υπουργός Εξωτερικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: λέει ότι έχει ανάγκη να κερδίζει τις εκλογές για το εγώ του – «Στον στρατό μας όλοι μοιάζουν με τον Τομ Κρουζ»
- Παυλίδης: «Θα έρθει και το χρυσό όταν πρέπει, εκεί που πρέπει»
- Ο Γιαπ Σταμ βρήκε τον ιδανικό προπονητή για την Γιουνάιτεντ
- Σαμοθράκη: Σοβαρά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση – Απροσπέλαστοι οι δρόμοι
- Παναθηναϊκός: Με αλλαγές η 12άδα για το παιχνίδι κόντρα στην Παρτιζάν
- Τζάνετ Τζάκσον: Χειραφέτηση, πατροκτονία και η ιστορία του άλμπουμ που άλωσε την ποπ – «40 χρόνια Control»

