30

Αναστάτωση στις πτήσεις εσωτερικού των Ολυμπιακών Αερογραμμών από τα ξημερώματα της Πέμπτης, καθώς οι 250 εποχικοί ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές αποφάσισαν να αρνηθούν την παροχή έργου στις προγραμματισμένες πτήσεις, ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και μισθολογική εξίσωση με το τακτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, ματαιώνονται οι προγραμματισμένες για το πρωί της Πέμπτης πτήσεις από Αθήνα για: Λάρνακα, Τελ Αβίβ, Θεσσαλονίκη, Σόφια, Βουκουρέστι, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Λέρο, Σαντορίνη, Χίο, Σάμο και Χανιά.

Ακόμη ακυρώνονται οι πτήσεις: 175 Θεσσαλονίκη – Φρανκφούρτη, 802 Αθήνα – Ιωάννινα, 908 Αθήνα – Θεσσαλονίκη,906 Αθήνα- Θεσσαλονίκη,506 Αθήνα – Ηράκλειο, 062 Αθήνα – Πάρος, 624 Σητεία – Πρέβεζα, 018 Αθήνα – Αστυπάλαια, 556 Αθήνα – Σαντορίνη, 054 Αθήνα – Κύθηρα, 002 Αθήνα – Νάξος, 754 Αθήνα – Σάμος, 732 Αθήνα – Κως, 706 Αθήνα – Ρόδος, 117 Αθήνα – Τίρανα και 766 Αθήνα – Χίος.

Επίσης απέτυχε η προσπάθεια συγχώνευσης των πτήσεων Αθήνα-Καβάλα-Αλεξανδρούπολη, Αθήνα-Κω-Ρόδο, Αθήνα-Χίος-Ρόδος και Θεσσαλονίκη-Λήμνος-Μυτιλήνη.

Σε ανακοίνωση των Ολυμπιακών Αερογραμμών η ενέργεια των εργαζομένων χαρακτηρίζεται αιφνιδιαστική και αναφέρεται ότι οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 210.9666666 για να ενημερωθούν για τις αλλαγές στο πρόγραμμα των πτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι και την Παρασκευή υπάρχουν αλλαγές στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρίας, καθώς το προσωπικό των Ολυμπιακών Αερογραμμών συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ