
Σε ιστορική επίσκεψη στο Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ
Στο Λευκό Οίκο έγινε δεκτός την Τρίτη ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ Φαν Βαν Χάι σε μία ιστορική επίσκεψη, την οποία θα ανταποδώσει ο Τζορτζ Ο.Μπους το 2006. Επί τάπητος θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος, η θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
51
Στο Λευκό Οίκο έγινε δεκτός την Τρίτη ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ Φαν Βαν Χάι σε μία ιστορική επίσκεψη, την οποία θα ανταποδώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους το 2006. Επί τάπητος θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος, η θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
«Ο πρωθυπουργός [Φαν Βαν Χάι] με κάλεσε στο Βιετνάμ και θα μεταβώ το 2006» ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους αφότου υποδέχθηκε στο Λευκό Οίκο τον πρώτο Βιετναμέζο ηγέτη από το τέλος του πολέμου προ τριάντα ετών.
Επισημαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον είχε επισκεφθεί το Βιετνάμ το 2000.
Ο Τζορτζ Ο.Μπους επαίνεσε την οικονομική πρόοδο του κομμουνιστικού κράτους, τα βήματα προς τη θρησκευτική ελευθερία και τις διαρκείς προσπάθειες για τον εντοπισμό τα λείψανα των Αμερικανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο του Βιετνάμ.
Το Associated Press μεταδίδει πως οι δύο ηγέτες συζήτησαν, παράλληλα, την επιθυμία του Βιετνάμ να ενταχθεί στους κόλπους του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΥ).
Επ ευκαιρίας της επίσκεψης, ο Μπους ανακοίνωσε ότι υπεγράφη διακρατική συμφωνία για να διευκολυνθεί η θρησκευτική πίστη και η λατρεία στο Βιετνάμ.
Τη στιγμή που οι Τζορτζ Ο.Μπους και Φαν Βαν Χάι συνομιλούσαν στο Οβάλ Γραφείο, εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά των συνθηκών καταπίεσης στο κομμουνιστικό κράτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άλαν Όσμοντ: Πέθανε το γηραιότερο μέλος των αγαπημένων Osmonds
- Στενά Ορμούζ: Στον «πάγο» οι διελεύσεις – Κατάσχεση «Touska» και απάτες με crypto εντείνουν την κρίση
- Νιου Γιορκ Νικς – Ατλάντα Χοκς 106-107: Στο 1-1 η σειρά μετά από… θρίλερ (vids)
- Γάζα: Το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ απευθύνεται σε εταιρεία του Ντουμπάι για την ανοικοδόμηση
- New York Times: Κανένα έθνος δεν γλιτώνει από αυτόν τον πόλεμο – Φόβοι για «φαινόμενο-ντόμινο»
- Βανδαλισμός σε Παιδική Χαρά στο Φραγκοπήγαδο

