Επιστρέφει ο F.Duval στο τιμόνι της Citroen Xsara WRC, από το ράλι Αργεντινής
Το ευχάριστο διάλειμμα από την σύνταξη για τον Carlos Sainz τελειώνει μετά το ράλι Ακρόπολις, καθώς ο F.Duval παίρνει πίσω το αυτοκίνητο του.
Μια δεύτερη ευκαιρία να δείξει τις ικανότητές του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι έδωσε η Citroen στον Francois Duval, ο οποίος, αρχής γενομένης από το ράλι Αργεντινής (15-17 Ιουλίου), θα είναι και πάλι ο δεύτερος οδηγός της ομάδας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Βέλγος οδηγός είχε «κοπεί» από τη γαλλική ομάδα πριν από μερικές εβδομάδες, όταν επήλθε το «διαζύγιο» με τον συνοδηγό του. Αποφασίστηκε ότι, από το ράλι Αργεντινής, ο F.Duval θα είναι ο δεύτερος επίσημος οδηγός της ομάδας αναφέρει η γαλλική ομάδα σε ανακοίνωσή της την Τρίτη 14 Ιουνίου 2005.
Ο Βέλγος Sven Smeets, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν δίδυμο με τον F.Loix, θα είναι ο νέος συνοδηγός του F.Duval, έπειτα από την ρήξη των σχέσεων του τελευταίου με τον Stephane Prevot, μετά το ατύχημα που είχαν στη διάρκεια του ράλι Κύπρου. Τη θέση του F.Duval, ο οποίος μετακόμισε στα τέλη του 2004 στη Citroen από την Ford, πήρε στο ράλι Τουρκίας πήρε ο 43χρονος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Carlos Sainz ο οποίος θα οδηγήσει για τη Citroen και στο επικείμενο ράλι Ακρόπολις.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Citroen Sport, Guy Frequelin, δήλωσε ότι συζήτησε σοβαρά με τον F.Duval για τον ρόλο που έχει στην ομάδα και τον κάλεσε να υποστηρίξει τον -παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας των οδηγών- S.Loeb και να βοηθήσει τη Citroen να διατηρήσει το στέμμα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.
Η ανύποπτη παρεξήγηση ανάμεσα στον F.Duval και στον S.Prevot από την αρχή της χρονιάς, η οποία έφτασε στην κορύφωσή της στην Κύπρο, είχε σίγουρα κακή επιρροή στις ικανότητές τους τόνισε χαρακτηριστικά ο Guy Frequelin και συμπλήρωσε:
Είναι σημαντικό που ο Francois επιστρέφει στη θέση του οδηγού, καθώς πιστεύω ότι πρόκειται για ένα νεαρό οδηγό με καλές δυνατότητες. Η επιστροφή του θα είναι μια ευκαιρία γι΄ αυτόν να ανταποκριθεί με επιτυχία στις αποστολές που του έχουν ανατεθεί: να οδηγήσει το αυτοκίνητό του στον τερματισμό και να συγκεντρώσει βαθμούς για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Είναι ο στόχος που του έθεσα και τον οποίο αποδέχτηκε. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρει.
auto.in.gr
- Ο… δάσκαλος Ρέτσος μαθαίνει ελληνικά στον Τσικίνιο σε ένα απολαυστικό βίντεο
- Χρυσή βίζα: Μειώνονται οι αιτήσεις – Γιατί φρενάρει η ζήτηση [πίνακες]
- Τραγωδία στη Ροδόπη: Από ξυλόσομπα φέρεται να ξέσπασε η φωτιά που προκάλεσε τον θάνατο του 7χρονου
- Το Μαρόκο που κινείται σε ρυθμούς… Ελ Κααμπί και το απίθανο βίντεο από την προπόνηση (vid)
- Άγιος Δημήτριος: Ανησυχία για τις καθιζήσεις στο ρέμα Πικροδάφνης – Κινδυνεύουν σπίτια, αυτοψίες στα πληγέντα σημεία
- Συρία: Έκρηξη σε τζαμί – 3 νεκροί και 5 τραυματίες

