
Πρωτοκόλλο συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας σε θέματα δικαιοσύνης
Πρωτόκολλο συνεργασίας που αφορά στη μεταφορά τεχνογνωσίας στα θέματα δικαιοσύνης και απονομής του δικαίου υπέγραψαν την Τετάρτη οι υπουργοί Δικαιοσύνης Ελλάδας και Τουρκίας, Αν.Παπαληγούρας και Τζεμίλ Τσιτσέκ.
31
Πρωτόκολλο συνεργασίας που αφορά στη μεταφορά τεχνογνωσίας στα θέματα δικαιοσύνης και απονομής του δικαίου υπέγραψαν την Τετάρτη οι υπουργοί Δικαιοσύνης Ελλάδας και Τουρκίας, Αν.Παπαληγούρας και Τζεμίλ Τσιτσέκ.
Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης Τούρκων δικαστών, να δημιουργηθούν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τους υποψήφιους Τούρκους δικαστές, που θα πραγματοποιηθούν τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Τουρκία.
Εξάλλου, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα Διδυμοποίησης για την ίδρυση και οργάνωση του θεσμού του Συνηγόρου του Πολίτη στην Τουρκία με την παροχή τεχνογνωσίας από τον «Έλληνα Συνήγορο» και με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
Επιπρόσθετα επίκειται η υπογραφή προγράμματος Διδυμοποίησης για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας με το ευρωπαϊκό κέντρο δημοσίου δικαίου.
Από ελληνικής πλευράς διατυπώθηκε ακόμη αίτημα για τη μεταφορά Τούρκων υπηκόων, που κρατούνται σε ελληνικές φυλακές για την έκτιση στην Τουρκία του υπόλοιπου της ποινής τους. Όπως τόνισε ο κ. Παπαληγούρας, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης αντιμετώπισε θετικά το αίτημα αυτό.
«Η σχέση που έχουν εγκαθιδρύσει οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας έχει σημαντικά συμβάλει στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την παγίωση κλίματος ειλικρινούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας και για την περαιτέρω ενίσχυση του αμοιβαίου κλίματος εμπιστοσύνης» τόνισε στις δηλώσεις του ο κ.Παπαληγούρας.
Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει ένας εποικοδομητικός διάλογος και οι σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας έχουν αποκτήσει ένα πολυδιάστατο χαρακτήρα στη διαμόρφωση των σχέσεών τους. Υπάρχει πολιτική βούληση, τόνισε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, και ελπίζουμε ότι οι ενέργειες αυτές θα συντελέσουν στο να παραμείνουν σταθερές οι σχέσεις των δύο χωρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ολοκληρώνεται η συνεργασία του με τη Μαλέσκου; – Η απάντηση του
- Κρήτη: Τη σύζυγο του 54χρονου «βλέπει» πίσω από τη δολοφονία η Αστυνομία – Οι μοιραίες καθυστερήσεις των Αρχών
- Εντός τριών μηνών η εκδίκαση υποθέσεων που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα – Τι προβλέπει η ρύθμιση
- Λίβανος: Νέο γύρο συνομιλιών 14-15 Μαΐου στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
- Basketball Champions League: Αυτά είναι τα χρήματα που θα πάρει ο νικητής του Final 4
- Σε ποιες άλλες υποθέσεις εμπλέκονται οι τρεις συλληφθέντες για τη δολοφονία Μοσχούρη – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
