
Αντιδρά η εκπαιδευτική κοινότητα στην αύξηση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων
Αποσπασματική χαρακτηρίζει η ΟΛΜΕ την πρόταση της υπουργού Παιδείας για αύξηση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων στα Γυμνάσια και Λύκεια. Αντιδράσεις όμως και από τους καθηγητές γαλλικών και γερμανικών, οι οποίοι διοργανώνουν συλαλητήριο.
30
Αποσπασματική χαρακτηρίζει η ΟΛΜΕ την πρόταση της υπουργού Παιδείας για αύξηση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων στα Γυμνάσια και Λύκεια. Αντιδράσεις όμως και από τους καθηγητές γαλλικών και γερμανικών, οι οποίοι διοργανώνουν συλαλητήριο.
Στην ανακοίνωση του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της OΛΜΕ, αναφέρεται ότι η απόφαση για αύξηση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων είναι αποσπασματική, ενώ η Oμοσπονδία θεωρεί αναγκαία μια συνολική αναθεώρηση του προγράμματος σπουδών που παρέχεται σήμερα στη γενική εκπαίδευση.
Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν αναγκαία την αναθεώρηση των βιβλίων και άλλων υλικών που υποστηρίζουν τη μαθησιακή διαδικασία, εφόσον συνεκτιμηθούν οι επεξεργασμένες θέσεις και προτάσεις της OΛΜΕ και του κλάδου.
Έντονες όμως είναι και οι αντιδράσεις των καθηγητών της γερμανικής και της γαλλικής γλώσσας, δεδομένου ότι η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων στο Γυμνάσιο μειώνει κατά μία εβδομαδιαία ώρα τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας.
Μιλώντας στο Βήμα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής της Δημόσιας Εκπαίδευσης Ι. Καρατζιομπάνης έκανε λόγο για μονομερή μεταχείριση υπέρ της αγγλικής γλώσσας, η οποία διδάσκεται από την τρίτη τάξη του Δημοτικού.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι μαθητές μαθαίνουν την ξένη γλώσσα στο γυμνάσιο, αφού στο Δημοτικό αποκτούνται κυρίως προκαταρκτικές γνώσεις.
Οι καθηγητές της γαλλικής και γερμανικής γλώσσας διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 8 Ιουνίου στο υπουργείο Παιδείας αν στο μεταξύ δεν συναντηθούν με την υπουργό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στον Ευαγγελισμό και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κατάσταση της υγείας του Γιώργου Μυλωνάκη – Τι λέει ο γιατρός του
- Το τέλος του τυχαίου: Γιατί οι ψηφιακές σου επιλογές είναι απλώς μια ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης
- Ο πρώτος διαιτητής που απέβαλε τον Μέσι θα σφυρίξει ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
- Λαμία: Ιδιοκτήτης καφετέριας έβαλε τέλος στη ζωή του – Τον βρήκε απαγχονισμένο η υπάλληλος του καταστήματος
- ΠΑΟΚ – Άρης Betsson 88-77: Πήρε το ντέρμπι με σούπερ Μπέβερλι ο «δικέφαλος» (vids)
- Christina O: Πάθη, προδοσίες και η κατάρα της Κάλλας – Το πλωτό βασίλειο του Ωνάση έχει ιστορία

