Πειρατεία και διανομή ταινιών, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΕΕ
Η πειρατεία και η διανομή των ευρωπαϊκών ταινιών ήταν τα δύο θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οπτικοακουστικών Μέσων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις Κάννες.
43
Η πειρατεία και η διανομή των ευρωπαϊκών ταινιών ήταν τα δύο θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση των Ευρωπαίων υπουργών Οπτικοακουστικών Μέσων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις Κάννες.
Στη συνάντηση συμμετείχε και η αρμόδια επίτροπος Βίβιαν Ρέντινγκ, η οποία -σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία- επικεντρώθηκε στο πρόβλημα διανομής που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές παραγωγές, καθώς το 85% των ταινιών που προβάλλονται στις ευρωπαϊκές αίθουσες είναι αμερικανικές.
Όπως τόνισε η κ. Ρέντινγκ, λύση στο πρόβλημα αυτό μπορεί να δώσει το Διαδίκτυο, καθώς χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία οι ευρωπαϊκές ταινίες μπορούν να διαδοθούν και να προβληθούν σε ένα ευρύ κοινό νέων ανθρώπων, που διαφορετικά δεν θα είχαν πρόσβαση σε αυτές.
Η ίδια επισήμανε την απόφαση των υπουργών όλων των χωρών να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, τονίζοντας ότι το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών είναι ένας χώρος που βοηθά στην προβολή των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο πρόβλημα της πειρατείας αναφέρθηκε διεξοδικό ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος. Όπως είπε, τρεις είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίσει η πειρατεία.
Ο πρώτος είναι αστυνομικός και αυτό ήδη συζητούν οι αρμόδιοι υπουργοί Δημόσιας Τάξης. Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας, ιδιαίτερα της ψηφιακής. Και ο τρίτος τρόπος είναι η εκπαιδευτική προσέγγιση, δηλαδή η ενημέρωση τόσο των νέων στα σχολεία, όσο και των πολιτών, μέσω μιας πανευρωπαϊκής καμπάνιας.
«Η πειρατεία είναι έγκλημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί» υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΜΙΔΑ: Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι – Από «κόσκινο» επιδόματα και απαλλαγές ΕΝΦΙΑ
- Συνταγή: Κροκέτες από μπακαλιάρο και σως γιαουρτιού
- Κιμ Τζου Αέ: Μπορεί μια κόρη να κληρονομήσει την απόλυτη εξουσία στη Βόρεια Κορέα;
- Από μια κλωστή κρέμεται η εκεχειρία – «Ο Τραμπ σκέφτεται σοβαρά την επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων»
- Αυξάνονται με ρυθμό 10% τα βιολογικά φάρμακα την τελευταία 12ετία
- Ένας τουρίστας στη Χαβάη πέταξε μια μεγάλη πέτρα σε φώκια – σύμβολο της Λαχάινα – Μετά έγινε viral [βίντεο]
- Το πλάνο «Weekly 45» θα βάλει για τα καλά το τρέξιμο στη ζωή σου
- Καιρός: Στους 33 βαθμούς «σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος την Τρίτη – Οι πιο ζεστές περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)




































![Ένας τουρίστας στη Χαβάη πέταξε μια μεγάλη πέτρα σε φώκια – σύμβολο της Λαχάινα – Μετά έγινε viral [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/HH1Ke9QWMAATsaz-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442