
Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η ανάγνωση της ετυμηγορίας για τον Μ.Χοντορκόφκσι
Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η ανάγνωση της ετυμηγορίας του ρωσικού δικαστηρίου για τον ιδρυτή και πρώην διευθύνων σύμβουλο της Yukos, Μιχαήλ Χοντορκόφκσι. Ο Ρώσος επιχειρηματίας κατηγορείται για οικονομικές απάτες και η καταδίκη του φαντάζει σίγουρη.
30
Το πρωί της Τετάρτης θα συνεχιστεί η ανάγνωση της ετυμηγορίας του ρωσικού δικαστηρίου για τον Μιχαήλ Χοντορκόφκσι, ιδρυτή και πρώην διευθύνων σύμβουλο της Yukos.
Ο Ρώσος επιχειρηματίας κατηγορείται για οικονομικές απάτες, ενώ ο ίδιος μιλά για δίωξη με πολιτικά κριτήρια.
Ο πρώην πρόεδρος της Yukos -η εταιρεία ελέγχεται πλέον από ρωσικό Δημόσιο- εμμένει στην αθωώτητά του, έχοντας αρνηθεί να ζητήσει την επιείκεια του δικαστηρίου.
Παράλληλα, κάνει λόγο για τέχνασμα του Κρεμλίνου προκειμένου να επανακτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Yukos.
Ωστόσο, ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, ποινή που προτείνεται και για τον συνεργάτη του Πλάτον Λεμπέντεφ.
Tη δίκη του Ρώσου παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η αμερικανική κυβέρνηση. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εξέφρασε την ανησυχία του για την υπόθεση της καταδίκης Χοντορκόφσκι, ιδιαίτερα όσον αφορά στο θέμα του σεβασμού της νομιμότητας και κυρίως της ασφάλειας των επενδύσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μονακό: Οι οκτώ διαθέσιμοι παίκτες της για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό
- Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ χαρακτηρίζει τον νόμο κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ασύμβατο με τις αρχές της Ένωσης
- Παναθηναϊκός: Ο Μπαλντίνι ψάχνει ήδη τον αντί-Μπενίτεθ
- Κόκκινο της φωτιάς – Οι εμφανίσεις από την παγκόσμια πρεμιέρα του «Ο Διάβολος φοράει Prada 2»
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμό στον Ασπρόπυργο – Έκρυβαν σε βόθρο καραμπίνες και πινακίδες, 10 συλλήψεις
- Οι τέσσερις λόγοι που ορίστηκε ο Ευαγγέλου στον τελικό Κυπέλλου


